Selasa, 21 Oktober 2014

Handbag Dari Material PU PVC

Ini adalah hasil ke tiga saya menggunakan material PU/PVC. Sebenarnya ini adalah salah satu proses pembelajaran saya menggunakan material tersebut.

Saya masih belum berani lagi untuk mengambil tempahan menggunakan material ini. Banyak cara dan perkara yang perlu di ambil perhatian jika mahu menghasilkan product yang baik jika menggunakan material PU/PVC.

Masalah utama saya sekarang adalah untuk mendapatkan supplier material PU/PVC ini. Kebanyakkan yang dijual secara online adalah nipis dan tidak sesuai rasanya untuk dibuat beg.

Pattern yang saya hasilkan ini agak ringkas dan mudah. Ada 1 poket berzip dan 1 kocek dibahagian dalam beg. Tidak mengguna zip cuma magnetic button sahaja. Disertakan satu set dengan beg kecil untuk menyimpan hp dan barangan kecil. Menggunakan eyelet dan tali PU leather.

Harap lepas ini saya akan dapat menghasilkan pattern yg lebih baik dan bersedia untuk mengambil tempahan.
handbag ct N honey dari material PU/PVC

Khamis, 16 Oktober 2014

Makanan Korea Kimchi Yang Sedap dan Halal

Selepas demam tempoh hari,selera belum nak ada lagi. Makan pun sekadar alas perut aje. Nanti datang gastrik susah pula. Kebetulan 2 minggu lepas ada order Kimchi secara online dari rakan menjahit. Tak sangka pula hari ini dah dapat.

Buat tempahan Kimchi secara online

Selasa, 14 Oktober 2014

Multi purpose beg Berbagai Corak

Akhirnya siap juga tempahan yang terbengkalai. Sebenarnya tugasan ini bermula sebelum kena demam selama 2 minggu lalu. Bila dah lama bercuti menjahit, nak cari mood tu memang susah. Entah pergi mana semangat tu. Tapi memandangkan pelanggan dah lama menunggu daya kan juga menyiapkan. 7 biji adalah tempahan dan 4 biji lagi saya selitkan untuk buat readystock. Jika ada yang berminat dengan boxybag @ mini travel bag boleh tangkap satu.
Boxybag/mini travel bag bersaiz sederhana

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/