Rabu, 16 Mei 2018

Cara mudah dan ringkas buat beg

 Seperti biasa setiap tahun,16hb mei adalah sambutan Hari Guru. Dan seperti biasa juga hadiah untuk guru anak-anak mesti ibunya kena buatkan. Disebabkan kepakaran saya adalah menjahit, jadi mestilah guru anak-anak dapat 1 beg. Guru kelas je ya... hi..hi.hi...

Khamis, 26 April 2018

Modern Sewists Malaysia 2018

 Seperti tahun lepas Modern Sewists Malaysia mengadakan lagi program. Hari dimana pertemuan untuk mereka yang berminat dengan dunia jahitan dan kraf. Juga tempat mencari Networking, berkongsi pengetahuan dan pengalaman yang selama ini hanya kenal di media sosial sahaja.

Isnin, 26 Februari 2018

Hollyhock Bag- Not Perfect

 Perrhh.. baru selesai mengerjakan pattern Hollyhock Bag dari Blue Calla. Sebelum mula.. mahu seminggu juga fikirkan dan study tutorialnya. Nak pilih kain dan warna PU leather yang sesuai. Tapi malangnya saya rasa tak puas hati.

Sabtu, 13 Januari 2018

TUTORIAL: Meraki Pouch

Salam sayang untuk pengunjung blog ct N honey dan salam kreatif untuk bag maker semua. Hari ini saya sangat teruja nak share tutorial Meraki Pouch ni. Sebenarnya senang dan cepat je nak buat. Cuma nak siapkan proses tutorial tu yang ambil masa sikit. Menjahit sambil snap gambar, lepas tu edit dan karang ayat ni. Takut tak faham pula nanti cara nak buatnya.

Sabtu, 6 Januari 2018

Seronok Jadi Bag Maker


Apa kelebihan jadi tukang jahit ni?. Kalau saya pula apa kelebihan jadi bag maker? Ermm...bagi saya

Khamis, 4 Januari 2018

Penutup 2017 Azam 2018

Masih dalam mood tahun baru. Apa azam dan matlamat tahun baru?. Tapi  ingat ya semua tu tak jadi kalau kita tak de komitmen.

Back To School. Persediaan Sekolah

Terlewat nak buat entry sempena Back To School. Dah seminggu rupanya anak masuk sekolah.

Selasa, 19 Disember 2017

Material Sesuai Untuk Beg

Cuti sekolah adalah masa boleh balik kampung dan duduk lama sikit. Anak-anak memang suka balik kampung kerana boleh bebas bermain. Pada saya masa inilah mereka boleh merasa main air dalam kolam ikan atuk, menyapu sampah dan mengemas keliling rumah dengan nenek. Baju seluar kotor main pasir dan tanah pun ibunya tak marah.

Buat Sendiri Hantaran Istimewa

Agak lama juga tak update blog. Bila mula cuti sekolah, kesibukkan tu jadi berganda nak settlekan dulu keperluan anak-anak dirumah, mula shopping baju sekolah dan beli buku-buku sekolah.

Isnin, 9 Oktober 2017

Aksesori Terkini Buat Beg

Lama rasanya tak update blog. Sekarang ni saya kurang dah menjahit beg kerana lebih memberi tumpuan kepada kedai kecil saya https://www.facebook.com/heavycottononline/. Untuk "BAG MAKER' boleh lah ke page saya untuk mengenali barang beg terutama yang baru nak menjahit beg, juga untuk menambah koleksi aksesori beg yang terkini.

Bila dah mula untuk serius dalam bisnes, terutama bisnes online, jika ada masa dan keadaan yang mengizinkan, saya selalu join kursus-kursus yang berkaitan dalam bidang saya ini. Saya selalu mengikuti kursus anjuran MARA Negeri Sembilan, yang sangat aktif menolong usahawan kecil dan memberi peluang menambahkan pengetahuan.

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/