Sabtu, 13 Januari 2018

TUTORIAL: Meraki Pouch

Salam sayang untuk pengunjung blog ct N honey dan salam kreatif untuk bag maker semua. Hari ini saya sangat teruja nak share tutorial Meraki Pouch ni. Sebenarnya senang dan cepat je nak buat. Cuma nak siapkan proses tutorial tu yang ambil masa sikit. Menjahit sambil snap gambar, lepas tu edit dan karang ayat ni. Takut tak faham pula nanti cara nak buatnya.

Sabtu, 6 Januari 2018

Seronok Jadi Bag Maker


Apa kelebihan jadi tukang jahit ni?. Kalau saya pula apa kelebihan jadi bag maker? Ermm...bagi saya

Khamis, 4 Januari 2018

Penutup 2017 Azam 2018

Masih dalam mood tahun baru. Apa azam dan matlamat tahun baru?. Tapi  ingat ya semua tu tak jadi kalau kita tak de komitmen.

Back To School. Persediaan Sekolah

Terlewat nak buat entry sempena Back To School. Dah seminggu rupanya anak masuk sekolah.

Selasa, 19 Disember 2017

Material Sesuai Untuk Beg

Cuti sekolah adalah masa boleh balik kampung dan duduk lama sikit. Anak-anak memang suka balik kampung kerana boleh bebas bermain. Pada saya masa inilah mereka boleh merasa main air dalam kolam ikan atuk, menyapu sampah dan mengemas keliling rumah dengan nenek. Baju seluar kotor main pasir dan tanah pun ibunya tak marah.

Buat Sendiri Hantaran Istimewa

Agak lama juga tak update blog. Bila mula cuti sekolah, kesibukkan tu jadi berganda nak settlekan dulu keperluan anak-anak dirumah, mula shopping baju sekolah dan beli buku-buku sekolah.

Isnin, 9 Oktober 2017

Aksesori Terkini Buat Beg

Lama rasanya tak update blog. Sekarang ni saya kurang dah menjahit beg kerana lebih memberi tumpuan kepada kedai kecil saya https://www.facebook.com/heavycottononline/. Untuk "BAG MAKER' boleh lah ke page saya untuk mengenali barang beg terutama yang baru nak menjahit beg, juga untuk menambah koleksi aksesori beg yang terkini.

Bila dah mula untuk serius dalam bisnes, terutama bisnes online, jika ada masa dan keadaan yang mengizinkan, saya selalu join kursus-kursus yang berkaitan dalam bidang saya ini. Saya selalu mengikuti kursus anjuran MARA Negeri Sembilan, yang sangat aktif menolong usahawan kecil dan memberi peluang menambahkan pengetahuan.

Khamis, 7 September 2017

Beg Tangan Dari Songket Brocade

Selamat hari raya aidiladha untuk semua pengunjung blog ct N honey juga kepada semua peminat handmade bag. Ini salah satu beg raya saya juga.  Banyak sangat beg raya saya kan. Ermm... Tak perlu susah-susah nak gi shopping complex atau butik nak beli.  Asal ada masa boleh je buat beberapa biji beg, ikut suka hati je.

Khamis, 31 Ogos 2017

Material Buat Beg (Eksklusif)

Walaupun hari-hari kalau ikutkan tak banyak masa nak menjahit, tapi demi beg raya, luangkan juga dalam masa sehari menyiapkan 2 handbag.

Jumaat, 4 Ogos 2017

Barang Asas Untuk Menjahit Beg

Kit/ set untuk membuat frame kisslock yang saya sediakan bagi mereka yang berminat untuk mencuba membuat frame kisslock saiz 26cm.
Bahan asas membuat beg:
HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/