Selasa, 9 Disember 2014

Vintage Paris Handbag

 Kali ini handbag handmade ct N honey gabungan kain linen cotton bercorak Eiffel Tower berwarna hijau dan purple polka dot. Kalau diikutkan warna tu macam tak kena.

Sweet Purple Floral Handbag

 Siap sudah handbag tempahan pelanggan untuk kali ini.Comel-comel gitu. Suka pula tengok corak dan gabungan warna bila dah siap. Pandai pelanggan saya ni pilih corak.

Ahad, 7 Disember 2014

Giraffe Handbag Handmade ct N honey


 Ini gambar handbag bercorak giraffe pula. Terus terang, mula-mula pelanggan memilih corak giraffe ini untuk dijadikan handbag saya ragu-ragu juga. Ok ke kalau guna corak ni. Tapi ini citarasa pelanggan tak bolehlah nak bantah.

Handbag Collection Handmade ct N honey

Tempahan yang baru siap hari ini. Handbag sama pattern cuma corak yang berlainan. Satu menggunakan corak vintage rose dan satu lagi corak zirafah.Boleh ke link untuk melihat handbag bercorak zirafah.  http://cthoney.blogspot.com/2014/12/giraffe-handbag-handmade-ct-n-honey.html

Jumaat, 5 Disember 2014

Hot Item-BoxyBag Handmade ct N Honey

 Hasil Mini Travel Bag @ Boxybag dalam masa 2 hari. Bulan ni memang tak boleh berehat lama. Setiap hari sentiasa penuh dengan memotong kain,mengiron cotton stabalizer atau kain gam, menjahit,menjahit dan terus menjahit.

Selasa, 2 Disember 2014

Songket Envelope Clutch

Lama rasanya tak postkan hasil jahitan. Lepas balik dari kursus sehari  Asas Pembungkusan Makanan anjuran Mangkuk Tingkat Dot Com & Mains production slow. Tapi dayakan juga memandangkan list tempahan masih panjang.

Hari ini nak share hasil jahitan dari kain Songket. Sekarang saya memang suka jahit beg dari kain songket. Kebetulan ada pelanggan yang menempah 10pcs Clutch Purse. Jika ada sesiapa yang berminat ingin menempah menggunakan kain songket, kain adalah dari pelanggan sendiri. Saya tak menyediakan kain terutama dari kain yang agak mahal.

Kenapa saya suka menggunakan kain songket? Kerana hasil beg yang telah siap, kemas dan nampak eksklusif walaupun hanya pattern ringkas sahaja.

Koleksi kain songket berbagai corak

Isnin, 24 November 2014

Floral Mini Shoulder Bag



 Hari ini update ringkas sahaja. Bila sehari dua dah berehat dari menjahit, mood penjahit pun mulalah hilang entah kemana. Saja buat beg saiz comel-comel sebagai acara memanaskan badan dan mesin jahit.

Mini shoulder bag bermotifkan bunga dan dimatchkan dengan plain dark blue.Boleh hanya dipegang seperti clutch bag ataupun di sandang dibaju dengan menambahkan talinya.

Jumaat, 14 November 2014

Tahniah! MAJLIS PENYAMPAIAN SIJIL KURSUS MASAKAN & JAHITAN anjuran MAINS & MANGKUKTINGKAT.COM.

Selasa 11hb November 2014.
Menghadirkan diri ke majlis pemyampaian sijil kursus insentif  Mangkuk Tingkat Dot Com anjuran Majlis Agama Islam Negeri Sembilan (MAINS). Sangat-sangat berbangga dapat menghabiskan modul kursus selama 1 bulan.


Isnin, 10 November 2014

Pink Sling Bag- Handmade ct N honey

 Hari ini saya nak share pula dengan semua sling bag yang baru siap malam tadi. Seronok buat beg ni,sebab buat dengan jiwa yang tenang. Pattern suka hati den, jadi tak perlu nak cepat siap. Kalau jadi ok, kalau tak puas hati simpan dalam kotak.

Sabtu, 8 November 2014

Handmade Fabric Handbag Purse

Hari ni pagi-pagi lagi dah masuk bilik menjahit.Seperti semalam semangat menjahit masih panas lagi. Nak buat beg pattern baru juga hari ini. 
HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/