Ahad, 8 Julai 2018

Persamaan Birkin Hermes dengan Handmade

 Salam sayang untuk semua bag makers dan mengunjung blog ct N honey. Ada banyak material baru, yang saya order dah sampai. Seperti biasa semua material yang masuk di kedai kecik saya http://www.bebagmaker.com/ akan di check dulu terutama qualitinya. Salah satunya adalah material PU leather kulit buaya. Entah kenapa semenjak isu beg Kah Mah, ramai pula bag makers yang minta. Naik saham kulit buaya ni sekarang.

Rabu, 20 Jun 2018

NCW (Necessary Clutch Wallet)- Untuk Raya


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua pengunjung blog ct N honey. Walaupun hampir dah seminggu raya, rasanya masih sempat lagi bagi ucapankan. Raya kan sebulan..

Rabu, 16 Mei 2018

Cara mudah dan ringkas buat beg

 Seperti biasa setiap tahun,16hb mei adalah sambutan Hari Guru. Dan seperti biasa juga hadiah untuk guru anak-anak mesti ibunya kena buatkan. Disebabkan kepakaran saya adalah menjahit, jadi mestilah guru anak-anak dapat 1 beg. Guru kelas je ya... hi..hi.hi...

Khamis, 26 April 2018

Modern Sewists Malaysia 2018

 Seperti tahun lepas Modern Sewists Malaysia mengadakan lagi program. Hari dimana pertemuan untuk mereka yang berminat dengan dunia jahitan dan kraf. Juga tempat mencari Networking, berkongsi pengetahuan dan pengalaman yang selama ini hanya kenal di media sosial sahaja.

Isnin, 26 Februari 2018

Hollyhock Bag- Not Perfect

 Perrhh.. baru selesai mengerjakan pattern Hollyhock Bag dari Blue Calla. Sebelum mula.. mahu seminggu juga fikirkan dan study tutorialnya. Nak pilih kain dan warna PU leather yang sesuai. Tapi malangnya saya rasa tak puas hati.

Sabtu, 13 Januari 2018

TUTORIAL: Meraki Pouch

Salam sayang untuk pengunjung blog ct N honey dan salam kreatif untuk bag maker semua. Hari ini saya sangat teruja nak share tutorial Meraki Pouch ni. Sebenarnya senang dan cepat je nak buat. Cuma nak siapkan proses tutorial tu yang ambil masa sikit. Menjahit sambil snap gambar, lepas tu edit dan karang ayat ni. Takut tak faham pula nanti cara nak buatnya.

Sabtu, 6 Januari 2018

Seronok Jadi Bag Maker


Apa kelebihan jadi tukang jahit ni?. Kalau saya pula apa kelebihan jadi bag maker? Ermm...bagi saya

Khamis, 4 Januari 2018

Penutup 2017 Azam 2018

Masih dalam mood tahun baru. Apa azam dan matlamat tahun baru?. Tapi  ingat ya semua tu tak jadi kalau kita tak de komitmen.

Back To School. Persediaan Sekolah

Terlewat nak buat entry sempena Back To School. Dah seminggu rupanya anak masuk sekolah.

Selasa, 19 Disember 2017

Material Sesuai Untuk Beg

Cuti sekolah adalah masa boleh balik kampung dan duduk lama sikit. Anak-anak memang suka balik kampung kerana boleh bebas bermain. Pada saya masa inilah mereka boleh merasa main air dalam kolam ikan atuk, menyapu sampah dan mengemas keliling rumah dengan nenek. Baju seluar kotor main pasir dan tanah pun ibunya tak marah.
HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/