Jumaat, 2 Disember 2016

Material Dan Aksesori Beg Terbaru (Handmade Bag)

Walaupun sekarang sibuk dengan kedai kecil online saya yang menjual material dan aksesori beg, selalunya kalau sudah lebih seminggu tidak memegang mesin jahit mulalah rasa boring sangat. Memandangkan material yang sedang hangat sekarang sudah sampai samplenya, apa tunggu lagi...merempitlah....

Khamis, 1 Disember 2016

Kelas Menjahit Beg di THE CRAFTSICAL STUDIO

Pada 26hb Nov 2016 yang lalu untuk pertama kalinya kelas pertama saya telah diadakan di THE CRAFTSICAL STUDIO. Syukur Alhamdulillah kelas berjalan dengan lancar. Selama ini kelas hanya diadakan secara personal di rumah sahaja. Terima kasih kepada semua student yang support kelas menjahit Lady Handbag saya.

Selasa, 15 November 2016

Bucket Bag Handmade ct N honey

 Sudah lama nak buat pattern beg ni.. Kebetulan ada masa dan material yang sesuai boleh lah mula merempit.

Khamis, 3 November 2016

Kelas Menjahit Beg Material PU leather


PERHATIAN UNTUK MEREKA YANG BERMINAT UNTUK BELAJAR MENJAHIT BEG


Untuk menambahkan pendapatan
Untuk mencari hobi baru
Untuk berkenalan dengan ramai crafter atau rakan baru
Untuk menambah ilmu dalam bidang jahitan
Untuk kenal siapa owner handmade ct N honey

Anda adalah orang yang sesuai untuk menghadiri kelas membuat beg yang saya sendiri sebagai tenaga pengajarnya. Jangan lepas kan peluang untuk menghasilkan dan memiliki beg seperti di atas hasil jahitan anda sendiri nanti.

Di dalam kelas menjahit beg itu nanti akan di ajar
1) cara menjahit material PU leather
2) kenali material dan aksesori terkini untuk menghasilkan handmade beg yang menarik
3) Alat atau aksesori mesin yang sesuai untuk menjahit PU leather.

Untuk kelas pertama kali saya adakan ini semua peserta nanti akan di beri PERCUMA tapak mesin dan jarum khas untuk menjahit PU leather. 

Saya mengalu-alukan kehadiran anda nanti. Jumpa disana.

Berminat boleh contact no telefon yang tertera di poster. Juga boleh ke page  Sarang Craft by Abby untuk mendaftar.


Sabtu, 1 Oktober 2016

Khamis, 29 September 2016

Kelas Jahit Beg

Hari ini nak update tentang kelas menjahit yang saya buat. Sebenarnya saya tak lah ambil serius sangat untuk membuat kelas ini. Tapi bila dah student nak sangat datang belajar saya terimalah dengan senang hati. 


Untuk kelas kali ini student memilih untuk membuat frame beg menggunakan material PU leather. Cantik betul hasilnya. 

Jumaat, 23 September 2016

Bag Frame Dari Material PU leather

Setelah mencuba berbagai jenis PU leather ini sebahagian PU leather yang sangat saya suka.Banyak pilihan yang disediakan dan juga ketebalannya memang suai untuk dibuat beg.

Sabtu, 17 September 2016

Handmade Beg Setanding Jenama Terkenal.

Hari ini excited sangat nak share dengan semua hasil terbaru saya menggunakan material PU leather. Sangat puas hati menggunakan material ini.

Khamis, 21 Julai 2016

Aksesori Dan Material Buat Beg

 Saya suka sangat nak share dengan semua hasil terbaru Handmade Bag Craft ct NHoney Saya juga akan memberitahu terutama kepada crafter nama aksesori dan material yang saya gunakan untuk membuat wristlet purse ini. Jadi dimasa akan datang senanglah nak mencari dan membelinya.

Beg Dari Material Glitter Vinyl

 Kali ini beg yang dihasilkan menggunakan Glitter Vinyl dan Printed PU Leather.
HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/