Isnin, 24 November 2014

Floral Mini Shoulder Bag



 Hari ini update ringkas sahaja. Bila sehari dua dah berehat dari menjahit, mood penjahit pun mulalah hilang entah kemana. Saja buat beg saiz comel-comel sebagai acara memanaskan badan dan mesin jahit.

Mini shoulder bag bermotifkan bunga dan dimatchkan dengan plain dark blue.Boleh hanya dipegang seperti clutch bag ataupun di sandang dibaju dengan menambahkan talinya.

Jumaat, 14 November 2014

Tahniah! MAJLIS PENYAMPAIAN SIJIL KURSUS MASAKAN & JAHITAN anjuran MAINS & MANGKUKTINGKAT.COM.

Selasa 11hb November 2014.
Menghadirkan diri ke majlis pemyampaian sijil kursus insentif  Mangkuk Tingkat Dot Com anjuran Majlis Agama Islam Negeri Sembilan (MAINS). Sangat-sangat berbangga dapat menghabiskan modul kursus selama 1 bulan.


Isnin, 10 November 2014

Pink Sling Bag- Handmade ct N honey

 Hari ini saya nak share pula dengan semua sling bag yang baru siap malam tadi. Seronok buat beg ni,sebab buat dengan jiwa yang tenang. Pattern suka hati den, jadi tak perlu nak cepat siap. Kalau jadi ok, kalau tak puas hati simpan dalam kotak.

Sabtu, 8 November 2014

Handmade Fabric Handbag Purse

Hari ni pagi-pagi lagi dah masuk bilik menjahit.Seperti semalam semangat menjahit masih panas lagi. Nak buat beg pattern baru juga hari ini. 

Jumaat, 7 November 2014

Granny Bag-Blue Sky,Sweet And Cute


Pattern Tote Bag Boleh Ditempah

Dalam masa 2 hari dapatlah 3 biji tote bag. 3 bag 3 cerita di dalamnya. Walaupun dah biasa buat beg, mesti ada saja yang tak kena bila proses menyiapkannya. Alhamdulillah walaupun macam-macam masalah dalam proses membuatnya, akhirnya siap dan jadi juga.


Tote Bag Bereben Polka Dot Pink

Kali ni nak share pula tote bag yang gunakan eyelet ring. Ada yang tanya, bila dah penat menjahit siapkan tempahan, buat apa nak hilangkan penat tu. Saya jawab kalau nak hilangkan penat saya menjahit. Kelakarkan jawapannya...

Selalunya customer saya menempah beg macam-macam pattern. Kadang-kadang nak saiz besar, nak tambah itu ini. Saya sebagai tukang jahit ni pening dan letih nak fikirkan untuk penuhi kehendak pelanggan. Jadi bila dah siap jahit tempahan untuk customer, tiba masa untuk saya pula buat beg tanpa mengikut ukuran, pattern dan warna. Senang cakap  bak kata orang nogori "suko hati den". Kadang-kadang projek suko hati den ni menjadi begnya, kalau tak, simpan je dalam bekas projek terbengkalai. Tak tahu lah bila nak ditetas jahitan dan repair balik.

Tote bag Dihiasi Renda Dan Manik

tote bag handmade ct N honey dihiasi dengan renda dan dijahit manik
Dari semalam merempit dapatlah 3 biji tote bag. Tote bag yang ini adalah hasil no2. Tote bag yang pertama dan ketiga belum share lagi. Excited sebenarnya nak share dengan kawan semua tote bag pattern ini. 

First time buat tote bag lain dari yang biasa. Ada penambahan renda dan juga manik. Puas hati juga dengan hasilnya walaupun percubaan pertama nak jahit lengkung tu salah. Tak boleh cantumkan bahagian atas corak dengan purple plain. Saya buat jahitan tindih baru menjadi. Sebenarnya dapat ilham pattern ni dari sebuah blog, dah lama save gambar,baru sekarang nak mencuba.

Selasa, 4 November 2014

Tempahan Borong Beg Murah Dari Harga Biasa

Minggu ini nak share dengan semua tempahan borong pencil case dari seorang guru dari senawang,seremban. Dekat aje, cuma COD tak perlu pos. Bila saya survey rupanya pelanggan saya ramai guru. Agaknya guru-guru ni memang suka barangan handmade.

Sebenarnya yang mencetuskan atau permulaan bisnes handmade bag saya ini pun dari guru juga. Terima kasih kepada guru Sekolah Taman Tuanku Jaafar 2 kerana banyak memberi sokongan dan mempromosikan handmade bag saya. Bila mendapat  komen dari mereka barulah saya berasa yakin untuk meneruskan bisnes ini dan seteruskan mengambil tempahan melalui online.

Jika diikutkan tempahan saya pada bulan ini sudah penuh. Tetapi memandangkan tempahan hanyalah pencil case saya terima juga, walaupun bila di fikirkan naik boring juga nak siapkan 40pcs tu.

Bila dalam fikiran nak cepat siap je,mesti ada kesilapan. Proses pertama untuk tempahan borong 40pcs pencil case ini adalah memilih corak.Yang pasti untuk setiap pencil case tidak ada yang sama corak utamanya. Jadi setiap seorang nanti akan dapat corak yg berlainan.


Selasa, 28 Oktober 2014

Latest Handbag Handmade ct N honey

Perkara yang susah nak difikirkan setelah menyiapkan beg. Nak letak nama beg. Nak letak nama orang ke, nama bunga ke. Nak letak nama anak tak boleh pula, semua lelaki, tak sesuai. Kalau ada sesiapa yang sudi beri nama beritahu lah ya. Tapi tak de hadiah lah.


HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/