Sabtu, 13 September 2014

Koleksi Beg Motif Bunga Warna Pastel Dan Ceria.

Minggu yang memenatkan,tapi harus gagahkan juga untuk settlekan tempahan minggu depan. Banyak juga tempahan minggu ini yang berjaya disiapkan. Alhamdulillah. Macam-macam warna yang dipilih oleh pelanggan untuk beg tempahan kali ini.

Beg bermotif bunga,motif kilt (warna merah),vintage roses juga warna pastel dan yang ceria.

In sha allah ada projek baru dalam perancangan. Kalau berjaya nanti saya sharelah dengan semua. Kalau tak dapat duduk menung sorang-sorang.

Hari ini dah mula cuti sekolah selama seminggu. Pasti dalam rumah dari pagi hingga ke malam riuh dengan suara anak-anak bujang. Tak tahu lah macam mana nak fokus menjahit. Seorang nak makan,seorang nak mandi yang lain berkelahi...uhuh..minggu yang penuh kesabaran.

Sebahagian koleksi tempahan handmade ct N honey 

Selasa, 9 September 2014

Cara Mudah Edit Gambar Produk Untuk Tingkatkan Jualan.

Hari ini tak bercerita tentang hasil handmade saya. Kalau ikutkan perancangan malam tadi sampai ke subuh nak menjahit. Tapi masuk saja pukul 2 pagi mata dah mengantuk.

Nak hilangkan mengantuk kena layan facebook, cuci mata di pinterest, dan keluarkan kreativiti mengedit.

Semasa bulan puasa lepas facebook cover bertemakan hari raya, sekarang ni sudah habis bulan syawal..jadi memang patutpun kena tukar.


Semenjak jumpa web http://www.picmonkey.com/free kerja mengedit jadi seronok sangat. Tak sabar-sabar nak buat sessi fhoto shoot bila selesai membuat beg. Semenjak saya aktif balik update entry di blog,semua gambar handmade saya telah di edit dengan berbagai cara supaya gambar handmade bag nampak lebih menarik.
Pattern eksklusif handmade bag ct N honey (profil picture facebook)

Isnin, 8 September 2014

Tempahan Terbaru Clutch/Wristlet Beg Untuk Wanita

Clutch bag handmade ct N honey

Salam hari isnin. Badan ni masih letih lagi. 2 hari menjahit tanpa henti. Rasanya macam boleh pecahkan guinness book of recond pula. Ermm boleh jugakan. Setahu saya belum ada lagi rekod yang dibuat menjahit tanpa henti selama 24 jam...hi..hi...

Bermula pada malam jumaat siapkan material untuk buat 6pcs dompet ( Koleksi Dompet Handmade ct N honey untuk Wanita ) sehinggalah ke pagi.En abang tidur seoranglah malam tu (sabar aje lah ya). siap semuanya pada petang sabtu.


HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/