Sabtu, 17 Jun 2017

Pelanggan Setia Handmade ct N honey

Hari raya cuma tinggal seminggu sahaja lagi. Saya pula sibuk menyiapkan satu tempahan yang begitu lama juga dalam senarai tempahan.

Rabu, 14 Jun 2017

Gaya Tersendiri Di Hari Raya

Hari raya tinggal seminggu lebih sahaja lagi. Kalau tukang jahit baju, ni masa yang sibuk nak menyiapkan tempahan. Bagi saya pembuat beg pula wajib buat beg baru, selain dari sediakan baju raya.

Khamis, 1 Jun 2017

Jahit Piping Beg Kemas Dan Cantik

Hadiah hari lahir yang istimewa
 Memandangkan ramai yang minat dengan Handmade item ni, Kisslock Bag atau Frame Bag, jadi untuk hadiah the BIG giveaway bulan Mei saya buat lagi satu pattern yang sama.

Rabu, 17 Mei 2017

Hadiah Hari Guru Yang Awesome!

 Setiap tahun seperti biasa hadiah hari guru mesti di buat. Kalau tidak macam tak best pula anak-anak anak pergi sekolah tak bawa hadiah. Tahun ini  memang sibuk sangat sampaikan nak siapkan hadiah awal tak sempat.

Rabu, 3 Mei 2017

Kiss Lock Beg (Hadiah hari lahir)



 Seperti biasa hadiah untuk BIG Giveaway setiap bulan mesti di siapkan. Untuk bulan April saya buat kiss lock beg pula. Cepat boleh disiapkan.

Rabu, 19 April 2017

Fabric & Accessories Supplier

 
Untuk mereka yang 'Bag Making' mesti tercari-cari di mana untuk membeli kain dan aksesori beg kan. Tak ramai sebenarnya yang betul-betul menjual semua barang khas untuk membuat beg. Selalunya kalau kita ke kedai jahit, kebanyakkan barang yang dijual adalah untuk menjahit baju dan barang-barang craft.

Rabu, 5 April 2017

Pola Beg beli online

Hadiah BIG giveaway untuk bulan Mac dah siap. Bulan ni special sikit sebab saya beli pola beg ni khas untuk giveaway. Kiranya bertuah lah siapa yang dapat tu.

Isnin, 27 Mac 2017

Handmade Gifts mengikut Tema

 Sudah lama rasanya menyepi dari membuat entry di blog. Sebenarnya sibuk dengan kedai kecil online saya sehingga tidak ada masa untuk menjahit. Tapi jika dah minat menjahit tu... akan curi masa juga untuk buat sesuatu  asalkan mesin jahit dapat 'on'.

Isnin, 19 Disember 2016

Membuat Beg (Frame Kiss Lock)

 Dapat pola baru.Sebelum bagi FREE kepada pelanggan harus lah di cuba dulu. Frame bag atau ada juga yang panggil frame kiss lock. Apa pun namanya, nampak macam senang, tapi bila buatnya tak lah sesenang yang disangka.

Rabu, 14 Disember 2016

Hadiah Unik Untuk Yang Teristimewa

Minggu lepas buat handmade beg khas untuk dijadikan hadiah. Bila niat untuk diberi pada seseorang, pilihan corak,material dan quality harus juga dijaga.
HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/