Isnin, 27 Jun 2016

Frame Beg Comel Di Pagi Raya

 Bila nak dekat-dekat raya ni mood buat beg menjadi-jadi pula. Sebenarnya dah lama nak buat beg ikut suka hati je..Lain kalau buat tempahan beg dari pelanggan,mesti ikut kehendak pelanggan dengan corak dan ukuran yang telah ditetapkan. Kadang-kadang boleh stress juga, takut hasil beg tu nanti tidak memenuhi kehendak pelanggan.

Rabu, 22 Jun 2016

Glitter Vinyl Dan Beg Raya

Rasanya sudah lama sangat tak update hasil handmade saya di sini. Memandangkan kesibukkan dengan kedai kecil menjual aksesori bag saya, jadi semua tempahan beg buat masa ini ditangguhkan sehinggalah di beritahu kelak. Ramai yang menghantar email,msg di page untuk buat tempahan, jadi di sini saya ingin meminta maaf kerana tidak dapat memenuhi permintaan semua pelanggan. Terima kasih kerana berminat dengan handmade saya.

Hari ini nak share dengan semua, hasil handmade saya setelah lama tak usik mesin jahit. Ada juga part semasa proses nak menyiapkan beg ni kena termenung sekejap sebab dah lupa caranya...

Selasa, 17 Mei 2016

Aksesori Beg (Metal Frame Bag)

Hari ini nak bercerita tentang aksesori beg. Dipanggil metal frame bag. Ada berbagai-bagai saiz dijual. Ini adalah sebahagian saiz yang boleh didapati pada saya sekarang.

Ahad, 17 April 2016

Beg Dari Material Printed PU leather

 Printed PU leather. Hari ini nak share beg hasil dari material PU leather. Tak tahu kenapa ambil corak ni buat beg...Dah siap macam segan pula nak pakai.

Isnin, 11 April 2016

Tutorial-Cara pemasangan Snap Button

Selain mengunakan button magnetic, snap button adalah satu lagi pilihan untuk crafter menghias beg. Snap button lebih menarik kerana kini banyak dijual berbagai bentuk dan saiz boleh di pilih.

Jumaat, 1 April 2016

Tutorial Pemasangan Eyelet Beg

Hari ini nak tunjukkan cara memasang eyelet beg. Kalau kita ada semua peralatan membuat beg, hasilnya lebih cantik,mudah dan beg nampak lebih eksklusif.

Isnin, 21 Mac 2016

Jahit Beg Guna Material PU leather


 Stock PU leather dah lama ada. Tiba-tiba hati tu berkobar-kobar nak mencuba. Terhasil lah beg ini. Yang seronoknya jahit material PU leather ni tak perlu nak pegang iron. Nak tambah CS (kain pengeras). Potong, jahit,siap.

Ahad, 20 Mac 2016

Beg Dari Material Kalis Air (PVC Waterproof)

Lama rasanya tak update di blog. Sekarang ini saya bagi tumpuan lebih sikit pada jualan untuk aksesori beg. Mungkin sebab susah nak mencari tempat yang menjual aksesori beg semasa mula-mula menjahit handmade beg dulu, jadi ingin lah saya berkongsi dan memudahkan rakan-rakan yang juga mencari aksesori beg ini. Nampaknya menjahit kena kurangkan sikit buat sementara waktu.

Selasa, 15 Disember 2015

Tempahan Handbag Fabrik Canvas

Tempahan handbag dari Handmade bag ct N honey

Handbag-Black Classic

 Masih menggunakan pattern yang sama kali ini customer menempah sedondon dengan clutch purse. Material yang digunakan adalah canvas hitam. Sangat menyerlah kombinasi corak yang dipilih.
HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/