Khamis, 7 September 2017

Beg Tangan Dari Songket Brocade

Selamat hari raya aidiladha untuk semua pengunjung blog ct N honey juga kepada semua peminat handmade bag. Ini salah satu beg raya saya juga.  Banyak sangat beg raya saya kan. Ermm... Tak perlu susah-susah nak gi shopping complex atau butik nak beli.  Asal ada masa boleh je buat beberapa biji beg, ikut suka hati je.

Khamis, 31 Ogos 2017

Material Buat Beg (Eksklusif)

Walaupun hari-hari kalau ikutkan tak banyak masa nak menjahit, tapi demi beg raya, luangkan juga dalam masa sehari menyiapkan 2 handbag.

Jumaat, 4 Ogos 2017

Barang Asas Untuk Menjahit Beg

Kit/ set untuk membuat frame kisslock yang saya sediakan bagi mereka yang berminat untuk mencuba membuat frame kisslock saiz 26cm.
Bahan asas membuat beg:

Selasa, 18 Julai 2017

FREE cara buat beg


Apa FREE? Jangan terperanjat. Memang saya bagi free saja caranya. Disebabkan saya dah suka sangat buat frame kiss lock ini, jadi saya lebih suka kalau bagi tutorial free untuk semua.

Jumaat, 30 Jun 2017

Buat Beg Sendiri

Saya nak share frame purse yang saya buat sebelum cuti hari raya lalu.
Saiz frame: 20.5cm
material: kain linen (plain)
               kain cotton (japan cotton printed)

Khamis, 29 Jun 2017

Free Pola Frame Purse

SELAMAT HARI RAYA untuk peminat handmade bag dan juga pengunjung blog ct N honey. Dua tiga hari sebelum raya rajin pula saya nak buat beg. Lagi pun pola frame ni baru sampai, jadi ini percubaan pertama membuatnya.

Sabtu, 17 Jun 2017

Pelanggan Setia Handmade ct N honey

Hari raya cuma tinggal seminggu sahaja lagi. Saya pula sibuk menyiapkan satu tempahan yang begitu lama juga dalam senarai tempahan.

Rabu, 14 Jun 2017

Gaya Tersendiri Di Hari Raya

Hari raya tinggal seminggu lebih sahaja lagi. Kalau tukang jahit baju, ni masa yang sibuk nak menyiapkan tempahan. Bagi saya pembuat beg pula wajib buat beg baru, selain dari sediakan baju raya.

Khamis, 1 Jun 2017

Jahit Piping Beg Kemas Dan Cantik

Hadiah hari lahir yang istimewa
 Memandangkan ramai yang minat dengan Handmade item ni, Kisslock Bag atau Frame Bag, jadi untuk hadiah the BIG giveaway bulan Mei saya buat lagi satu pattern yang sama.

Rabu, 17 Mei 2017

Hadiah Hari Guru Yang Awesome!

 Setiap tahun seperti biasa hadiah hari guru mesti di buat. Kalau tidak macam tak best pula anak-anak anak pergi sekolah tak bawa hadiah. Tahun ini  memang sibuk sangat sampaikan nak siapkan hadiah awal tak sempat.

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/