Isnin, 26 Januari 2015

Clutch / Shoulder Bag

 Hasil untuk minggu ini. Pattern asal adalah clutch, tapi customer minta tambah rantai. Senang dan  lagi pun nampak comel je bila dibawa. Ditambah dengan twist lock yang berbentuk rama-rama.

Isnin, 19 Januari 2015

Quilt Tote Bag Handmade ct N honey

Tote bag 4 beradik. Nampak warna warni beg ni bila diletakkan berderet. Lambat betul nak siapkannya. Sekarang ni saya dah dapat hobi baru. Tonton cerita korea....


Selasa, 13 Januari 2015

Cat Fabric Sling Bag

Meow.....Hari ni siapkan sling bag kain panel bercorak kucing comel. Digabungkan dengan kain linen polka dot.

Sabtu, 10 Januari 2015

Gadget Case & Multipurpose Purse

handphone case
Hari ni tak sempat nak taip panjang-panjang. Banyak lagi tempahan menanti. Untuk bulan ni kebanyakkan tempahan kena buat pola baru. Pelanggan minta saiz yang bukan ukuran sedia ada. Letih....

Isnin, 5 Januari 2015

Emily Bag Handmade ct N honey

Selamat pagi semua. Pagi yang indah.....

Hari ini edit gambar ikut mood. Suka tengok hasilnya  nampak nature, kira ok lah bagi yang tak pandai mengedit ni. Jika ada yang nak mencuba mengedit untuk info saya guna http://www.picmonkey.com/. Boleh cuba.
Emily Bag Handmade ct N honey

Ahad, 4 Januari 2015

Barrel Bag Handmade ct N honey

Kali ini mencuba satu lagi pattern baru -Blanche barrel bag dari Swoon Sewing Patterns. Nampak mudah aje pola nya..tapi bila dah potong kain dan nak mencantumnya......1 hari tak siap-siap lagi.

Khamis, 1 Januari 2015

New Clutch purse Handmade ct N honey

Selamat Tahun Baru 2015 kepada mengunjung blog ct N honey. Terima kasih kerana memberi sokongan kepada barangan handmade. Tak menempah pun tak pe...cuci mata dalam blog ini pun dah kira bertuah sangat saya.

Lega tempahan bulan 12 telah selesai disiapkan. Terutama Tempahan borong coin purse sebanyak 130pcs untuk cenderahati perkahwinan. Harap pelanggan saya bakal menjadi pengantin bulan 3 (in sha Allah) majlisnya nanti akan lebih bermakna kerana dapat memberi tetamu dengan cenderahati yang ditempah khas itu.


Khamis, 25 Disember 2014

Tempahan Cenderahati Perkahwinan Mengikut Budget Anda

Tempahan cenderahati perkahwinan
 Rasanya dah 2 minggu tak update blog. Banyak beg yang sudah disiapkan, cuma tak sempat nak edit dan load di blog. Kali ini nak share tempahan untuk cenderahati perkahwinan.

Selasa, 9 Disember 2014

Vintage Paris Handbag

 Kali ini handbag handmade ct N honey gabungan kain linen cotton bercorak Eiffel Tower berwarna hijau dan purple polka dot. Kalau diikutkan warna tu macam tak kena.

Sweet Purple Floral Handbag

 Siap sudah handbag tempahan pelanggan untuk kali ini.Comel-comel gitu. Suka pula tengok corak dan gabungan warna bila dah siap. Pandai pelanggan saya ni pilih corak.
HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/