Ahad, 17 April 2011

Jadi ahli Nestle Junior Club dapatkan hadiah menarik


Sekarang ini Nestle memperkenalkan Nestle Junior Club.Berita baiknya jika anda mendaftar,anda akan mendapat PERCUMA

 

Buku resepi
Himpunan resepi yang disediakan menggunakan Nestle CERELAC


Junior book
Album untuk anda menyimpan gambar anak anda ketika proses pembesaran supaya anda tidak ketinggalan saat-saat itu untuk diabadikan sebagai kenangan.

Goodies
Anda akan mendapat banyak hadiah-hadiah istimewa jika menjadi ahli Nestle Junior Club.

Jadi cepat! Klik untuk info lebih lanjut dan berkongsi aplikasi cute hari ini.
Sila mendaftar disini dahulu





Info Nestle CERELAC.
Nestle CERELAC bijirin segera merangkumi pelbagai bijirin segera,berkhasiat,dan mudah-dicerna. Sesuai sebagai makanan tambahan untuk bayi daripada enam bulan sehingga seterusnya.Walaupun bayi harus diberikan susu ibu secara eksklusif selama 6 bulan pertama ... selanjutnya, bayi harus menerima makanan pendamping yang cukup berkhasiat dan selamat. Kerana setiap bayi mempunyai pertumbuhan pada tahap yang berbeza,sila rujuk pakar kesihatan yang profesional untuk mendapatkan nasihat sebelum memperkenalkan Nestle CERELAC 

Biasanya sekitar usia bayi 6 bulan ibu hendaklah memperkenalkan makanan pepejal.Nestle CERELAC sangat ideal kerana ia merupakan makanan berkhasiat kerana memiliki nilai gizi makanan seimbang untuk bayi.Dengan menikmati Nestle CERELAC bayi anda boleh mendapat semua tenaga, protein, vitamin dan mineral yang diperlukan untuk pembangunan pertumbuhan optimum.


Bila anda memperkenalkan Nestle CERELAC?

Cara yang sesuai untuk memberi makanan pepejal kepada bayi ialah diwaktu awal penyusuan bayi diwaktu pagi maka bolehlah digantikan dengan Nestle CERELAC.

Cara penyediaan Nestle CERELAC

Bayi menyukai rasa Nestle CERELAC kerana rasanya yang halus, lembut dan lazat.Malahan ada berbagai perasa boleh dipilih bukan sahaja lazat dan mudah disediakan terutama untuk ibu yang sibuk.Sukat 150 ml air dan tambah 5 sudu (50g) dari Nestle CERELAC ke dalam mangkuk bayi.
Hanya campurkan sahaja kerana Nestle CERELAC sudah berisi susu.Dan sedia dinikmati oleh simanja anda.





7 ulasan:

Bionic women berkata...

kita pernah antaar resepi utk nestle guna neslac cereal, tak tau ler dibukukan atau tidak..sebab dah lama resign dari guna cereal..hehe

Izan Ishak berkata...

bolehlah join jugak ni kak. macam2 boleh dapat~

puanbee berkata...

salam ...hehee blog bee memang tengah problem tu bee tk boleh login jugak ! uwaaa....

Ummi Hanie berkata...

aha..ank sy yg baby Zaid tu dok makan Cerelac ni ler ... ank2 yg lain lgsg tak mandang mase depa kecik..xsuke .

puanbee berkata...

blog bee dh okey dah baru dapat login petang2 cam nih :)

ct N honey berkata...

@Ummi Hanie
ct bagi anak makan nestum waktu pagi..utk sarapan.thari dan mlm mkn bubur...

ct N honey berkata...

@puanbee
dah singgah dah..

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/