Khamis, 5 Mei 2011

Opp..ada gadis dalam rumah aku!


Terperanjat aku pagi tadi..bangun aje dari tidur tiba-tiba ada gadis dalam rumah aku.Aku pandang dia,dia pandang aku.Siapa dia ni?
Selama aku hidup tak ada perempuan yang tinggal dalam rumah ni kecuali ibu aku.Maklumlah adik beradik aku seramai enam orang semuanya lelaki.Jadi kalau ada gadis dalam rumah sendiri rasa semacam aje.Lepas ni tak boleh lah aku pakai seluar kontong (pendek) dalam rumah.Kalau nak mandi pula kena lah ingat ambil towel dulu.Ye lah selama ini,aku selalu lupa aje nak bawa towel bila nak mandi,kalau nak cepat terpaksa lah aku berlari laju masuk bilik sambil 'tot' aje.




Sebenarnya ini bukan cerita Ct,tapi ini luahan hati anak lelaki Ct.Sekarang Ct dah jadi pengasuh,jaga anak sepupu abang.Umurnya 1tahun 6 bulan,namanya Sofia.Masa dia baby dulu mama Sofia hantar ke Taska di Taman Tuanku Jaafar dekat kawasan taman perumahan ini juga.Tapi mungkin mama Sofia tersalah pilih Taska agaknya. Semenjak baby sampai sekarang dia selalu dapat batuk dan selsema.Bila malam aje batuk lepas tu muntah.Baru-baru ini disebabkan batuknya tak berhenti-henti doktor buat X-ray.Tapi keputusannya belum keluar lagi.Harap-harap Sofia tak ada masaalah.


Dapat juga merasa jaga baby perempuan.Setakat hari ini Sofia tak meragam.Anak Ct Fakrul dan Luqman seronok bermain sama dan tak bergaduh.Mungkin sebab main dengan perempuan jadi kenalah bersopan sikit.Kalau tidak bertumbuk,main baling mainan aje mereka.


Ada sesiapa yang mengalami perkara macam mama Sofia sebab hantar anak ke Taska?
Siapa suka dengan jenama Tupperware?Kalau nak dapat FREE boleh lah ke Free Tupperware.Atau mungkin ada juga yang berminat nak join dalam Contest Hari Ibu

14 ulasan:

Mila@Rimbun berkata...

anak saya pon pernah batuk n selsema lama sgt, sampai dekat 1 tahun, then bawa g specialist, alhamdulillah, mmg ok lepas tuh

Ummi Hanie berkata...

lor kak ct ni...wat sapen jek.ekekekek ~
best kan dpt jage budak gegirl...rupenye ank2 akak sumenye hero2 belake yer?mesti akk ni thn lasak kan

NzA berkata...

mesti sibujang tu seronok cz ada bunga dlm rumah...hi...

kesian sofia..moga pnyakitnya cpt sembuh.

mommylavender berkata...

salam pagi ct~ suspen mommy ni~heee, ooo ct jaga bby pompuan...comeynya,

maksu berkata...

ermmmmmm....wat suspen jela...huhuhu...

Suzie berkata...

heheh bestnya.tulis la novel mesti saya beli...sama nama dengan anak no2.Masa kerja dulu dari anak sulung sampai la no 4 dalam setahun mesti masuk wad.Kat nursery ke ,duduk ngan bibik ke.Penyakit pula memang la batuk,selsema dan demam.Bila dah berenti tak de la lagi masuk wad.No 5 tu pula memang tak pernah masuk sebab masa tu dah jadi surirumah.....

Golden Rose berkata...

cutela sofia...taska ni macam2...nasib mak sha tolong jagakan amzar dulu...if not mmg susahla sha

ct N honey berkata...

@Ummi Hanie
akak ni dah jadi urat dawai tulang besi..kalau tak mcm mana nak handle 6 orang tu....

ct N honey berkata...

@Suzieorang jaga mmg tak sama dgn kita..

ct N honey berkata...

@Golden Rose
ye lah kita ni bukan suka2 aje nak tinggalkan anak dgn orang,tapi sbb bekerja,terpaksalah beri kepercayaan kepada orang,nasib baik mak mertua ada masa nak jaga,...

nelly berkata...

comelnya !

Fahmi Mahat berkata...

hmm... sebetulnya, taska tu plu diverify, kan?

kesian, makpak yang bagi anak2 dgn rasa percaya, tapi berakhir dgn tragedi

yang tak suka kezaliman pada kanak2 riang,
FahmiMahat

Yati berkata...

Best la anak-anak ct, dah ada kawan pompuan dalam rumah. mesti control-control sikit kenakalan dia orang tu. Hehe..
Amirul dulu masa Yati masih kerja, every month demam, tu pasal Yati resign, nak jaga anak sendiri kat rumah. Bila kita jaga sendiri, jarang sakit.

Izan Ishak berkata...

oohhh...luahan hati anak lelaki kak ct rupanya.

moga sofia terus sihat bila dok ngan akak ye~

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/