Dapatkan Handmade Bag ct N honey Dengan Berbagai Corak & Warna

Jumaat, 20 April 2012

Gambar Perkahwinan Zara Shafruddin (Gadis Melayu Murtad) & Nicholas Rudd (Anak Bekas PM Australia)

Nicholis Rudd, 26, anak kepada Kevin Rudd bekas Perdana Menteri Australia telah berkahwin di Gereja Anglikan St James 'di King St, Sydney, bersama pasangannya Zara Shafruddin, 27. Perkahwinan itu dirahsiakan sehinggalah bekas Perdana Menteri itu mengumumkan di Twitternya.

Perkahwinan itu telah dihadiri oleh kawan rapat dan keluarga pasangan itu. Selepas majlis, pasangan itu telah menaiki limosin ke Catalina di Rose Bay untuk majlis Resepsi.
Zara Shafruddin & Nicholis Rudd
Kevin Rudd & isteri bergambar bersama pasangan pengantin Zara Shafruddin & Nicholis Rudd

Pasangan itu bertemu pada majlis perkahwinan Jessica, anak sulung Rudd dan Rein isterinya di Brisbane Therese Mei 2007.

Nicholas Rudd melamar Zara semasa percutian Easter di Republik Czech pada bulan April 2010. 

Zara berkata dia terkejut apabila Nick melutut dihadapannya.
"Saya tidak menjangkakan, tetapi saya tahu menjadi lebih bahagia. Bukan sahaja dia sangat bijak, pemurah dan baik hati, saya tahu saya telah menemui pasangan jiwa saya kepadanya," kata Zara Shafruddin. 

Pasangan pengantin, kedua-dua peguam, bekerja di firma undang-undang antarabangsa Clayton Utz di Sydney. 

 Zara Shafruddin & Nicholis Rudd berkahwin di Gereja Anglikan St James 'di King St, Sydney

Kevin Rudd & isterinya Rein
Kalau mengikut namanya memang sahlah Zara Shafruddin ini perempuan melayu dan agama asalnya mestilah Islam.

Siapa Zara Shafruddin? Mengikut maklumat Zara Shafruddin ini berasal dari Pulau Pinang.
 
Zara Shafruddin berasal dari Pulau Pinang

Biodata Zara Shafruddin

Zara Shafruddin's Languages

English(Native or bilingual proficiency)

Malay(Elementary proficiency)

Zara Shafruddin's Education

2011
College of Law (NSW)
Graduate Diploma of Legal Practice

2010
Griffith University
Bachelor of Law (LLB, Hons) / Bachelor of Commerce (BCom),Banking & Finance

*Grade: Law GPA 6.01 (scale 1-7; 7 highest)
 
*Griffith University Award for Academic Excellence (placed in top 5% of Griffith University Students).

*Eighth Finalist in the Oral Arguments, Awarded an Honorable Mention in the Martin Domke Award Category and Placed 2nd (out of 253 teams) in Overall General Round Scores - 17th Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, Vienna.

*Supported and Accompanied the Griffith University Team at the 7th Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, Hong Kong.

2009:
* National Quarter Finalist: AAT Moot Competition.

2008: 
* Griffith University Award for Academic Excellence (placed in top 5% of Griffith University Students)

* Winner: Clayton Utz Senior Negotiations Competition

* Winner: Griffith PLT Senior Client-Interview Competition

2007: 
*Semi-Finalist: GULS Junior Negotiations Competition

2006: 
* Grand Finalist - GULS Junior Moot Competition
Activities and Societies: Griffith University Law Society

Jerudong International School (Brunei)

Zara Shafruddin's Overview
Current
Lawyer at Clayton Utz

Past
Paralegal at Clayton Utz

Paralegal at Allens Arthur Robinson

Education

College of Law (NSW)
Griffith University
Jerudong International School (Brunei) 
info from konichiwastorymory





24 lebah buat bising:

Golden Rose berkata...

lawa sgt zara ni tapi sayang....hmmm WALLAHU'ALAM

redlomo berkata...

tidak muka melayu pun... mungkin mix kut.. nampak mcm orang puteh jer...

Huda berkata...

wallahualam..

49 berkata...

Budak pandai rupanya.. Dari tepi nampak macam Selena Gomez versi tak Gomez..Hehehe

Akid azami berkata...

ct, dpt kat mane info ni? sensitif gak isu ni. ade gambar dia kahwin kt gereja?

chombee berkata...

Mak bapak dia dimana ek?

chombee berkata...

Mak bapak dia dimana ek?

chombee berkata...

Mak bapak dia dimana ek?

Tanpa Nama berkata...

alaa...different country different law,,lagipun kalau dia mmg menetap kat australia biarlah dia murtad...its a free country!!

Tanpa Nama berkata...

No wonderlah murtad kalau dh lama sgt tggal kat luar negara.lbh2 lg negara bkn islam

Tanpa Nama berkata...

Semoga di ampunkan dosa..d kembali ke jln benar. Amin

Tanpa Nama berkata...

isu murtad jgn dimain2kan..bagi sumber dari mna dpt???? ckp2 mcm tu xde bukti, dosa kt diri sendiri..

Wangi74 berkata...

Asal je penang tp sek.men kat brunei ...dia dh nikah kot cuma buat civil je..ke ntahlah..

Tanpa Nama berkata...

a malay doesn't mean a muslim or vice versa. so, no murtad issue ke ape ke

exo berkata...

ada dia cakap dia islam ke yg sibuk2 tulis dia murtad. CV ko copy n paste pun tk lengkap. Klu dia murtad pun ada aku kisah tengok perangai melayu islam pun tak betul.

Tanpa Nama berkata...

Kalau dia melayu dia mesti Islam ka?
Bodo juga budak Melayu Malaysia ni..

Boy Alvin berkata...

suka hati la org mau kawin, mau convert ka pa.. suka hati suka badan...agama bkn nya paksaan..ni muslim mcm terdesak ja ni, mau kumpul member lbh bnyak mcm club bola sepak? lawak btl melayu malayaa ni.. desspeereateeeeeeee la kmu..lol

SoHighMe berkata...

tiada paksaan memeluk islam.... tapi once u dah peluk islam tak boleh keluar ke agama lain.... sepatutnya dihukum bunuh.....

pesot azzallee berkata...

yup...u rite bro...

pesot azzallee berkata...

yup...u rite bro...

eros asmara berkata...

itu semua kuasa Allah nak tentukan sapa dapat shafaatnya dan siapa yang tidak. Bapa saudara aku dulu pun pernah kahwin di gereja protestant di Sydney sebab cintakan perempuan mat salleh tahun 1980an...tak tukar agama islam tapi dia jenis lantak...tapi mungkin doa keluarga kami dan kuasa Allah juga lah.... perkahwinannya tamat dengan cerai dan cerai lepas bini kedua pun mat salleh....last sekali jumpa chinese muslim australia dan kini....alhamdullillah.... islam dan bapa saudara ku jadi imam di surau sydney...

eros asmara berkata...

itu semua kuasa Allah nak tentukan sapa dapat shafaatnya dan siapa yang tidak. Bapa saudara aku dulu pun pernah kahwin di gereja protestant di Sydney sebab cintakan perempuan mat salleh tahun 1980an...tak tukar agama islam tapi dia jenis lantak...tapi mungkin doa keluarga kami dan kuasa Allah juga lah.... perkahwinannya tamat dengan cerai dan cerai lepas bini kedua pun mat salleh....last sekali jumpa chinese muslim australia dan kini....alhamdullillah.... islam dan bapa saudara ku jadi imam di surau sydney...

truth berkata...

budak ni mix la, mak dia matsaleh. agama apa? entah la.

trouble g's berkata...

Dalam perlembagaan Malaysia dah termaktub yang orang Melayu tu mesti beragama Islam.Kalau murtad,hak keistimewaan bumiputera akan hilang.Tolong cakap berdasarkan fakta yang tepat dan benar.