Selasa, 17 April 2012

Individu Sebarkan Gambar Mangsa Bunuh & Dibakar Di Bukit Putih Dipanggil Polis

Penyebaran gambar mayat wanita berusia 20-an yang dibunuh dan ditemui dalam keadaan terbakar di Batu Putih malam kelmarin tidak seharusnya dimuat turunkan ke dalam Internet kerana ia merupakan bahan kes jenayah dan masih dalam siasatan polis.
Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Saleh berkata, orang ramai jangan sewenangnya memuat turun sebarang rakaman video dan gambar bagi mana-mana kes jenayah kerana ia akan mengganggu siasatan selain mengaibkan mangsa terlibat.

“Tentang penyebaran gambar mangsa bunuh di Bukit Putih baru-baru ini, polis telah mengenal pasti individu terlibat yang memuat turun semua gambar mangsa ke dalam Internet. Polis akan memanggil individu terlibat untuk diambil keterangan.

“Saya menasihatkan kepada orang ramai supaya tidak terlalu ghairah memuat turun gambar atau rakaman tentang kejadian jenayah dalam blog atau sebagainya. Semua gambar tempat kejadian dan mangsa yang terlibat dalam kes jenayah adalah sulit dan tidak seharusnya ditayangkan pada umum,” katanya.

1 ulasan:

Spudin berkata...

whoa ...! apa jadah mamat tu

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/