Khamis, 28 April 2011

Budget ciput ini ajelah hasilnya

Hantaran coklat
Hantaran ini untuk majlis pertunangan.Customer Ct buat untuk adiknya.Memandangkan dia buat majlis yang ringkas,jadi hanya dua dulang hantaran aje yang ditempah.Ada sikit masalah juga nak membuat hantaran ini.
Customer Ct ini penjimat sikit kot.Dia kata tak nak buat jenis yang mahal sebab di budget sikit aje.Lepas tu semua barang-barang hantaran ini dia belikan.Memang mencabar kreativiti Ct.Ye lah selalunya Ct akan plan design hantaran, lepas itu Ct sendiri akan beli barang.Bila sampai kedai barulah senang nak match warna dan temanya. 


Ini ajelah yang dapat Ct hasilkan dari budget yang ciput itu.


Selamat bertunang.Dengarnya langkah bendul.Kenalah siapkan dua cincin.

Bekas cincin

Sekarang ini semua harga barang-barang untuk membuat hantaran sudah naik.Dulu setakat 7-9 dulang Ct boleh buat budgetnya dalam RM300.Tapi sekarang kena budget RM500 baru puas hati dengan hasilnya.
hantaran warna merah dan silver (RM500)
salah satu barang hantaran dari  9 dulang yang Ct buat
Salah satu  hantaran dari 7 dulang (RM300)
Klik kalau mahukan coklat Ferrero Rocher harga murah

Harga sebenar RM150...TERKINI RM75


Jika ada sesiapa yang berminat nak menempah boleh lah E-mail tapi area N.sembilan aje lah ye.Kalau mahu melihat lagi banyak hantaran yang telah Ct siapkan klik 

15 ulasan:

kakchik@ella berkata...

Hi cthoney. awak ke yg buat hantaran tu?? cantek nya .. gorgeousnya .. ayunya .. Hihi

Bionic women berkata...

alahai..tangan sy ni langsung x kreatif..huhu..
suka tengok org yg ada kemahiran, x kiralah menjahit ker, menggubah ker..melukis ker..
saya xpandai semua tu

Puanbee2 berkata...

ct nih memang kreatif sungguh ler..plus rajin :)

SewLove berkata...

Comelnye siap ade birdie lagi tue ^ ^

Mila@Rimbun berkata...

masa adik kawin arituh kitorg bantai wat sendiri jer... saya ngan adik ler yg buat.. mmg mahal ler barang2 buat dulang hantaran nii.. rasanya untuk 2 dulang chomel yg takde apa2 hiasan sgt habis jugak dekat2 100.

mommylavender berkata...

cantik ct...kreatif ct ni, walaupun bajet ciput tapi memuaskan hati. mommy minat gak mengubah ni..tapi takat buat tuk anak buah je la

ct N honey berkata...

@kakchik@ellaterima kasih,mmg hobi ct buat hantaran ni

ct N honey berkata...

@Bionic womenbelum cuba belum tahu...

ct N honey berkata...

@Puanbee2
pbee pun apa kurangnya..sekarang ni dah pandai buat craft dari feltkan..

ct N honey berkata...

@SewLove
sesuai lah tu sbb hantaran ini dari pihak lelaki..he..he..

ct N honey berkata...

@Mila@Rimbun
sebenarnya kalau buat sendiri jimat sikit..utk hantaran mcm ct buat ni mmg nak dekat rm1oo juga le..

ct N honey berkata...

@mommylavender
oh..kita berkongsi minat yg sama lah ye...mula2 ct dulu pun buat utk saudara mara juga...

NzA berkata...

cantiknya ct...mmg kreatif la...

Yati berkata...

Tahniah, Ct. Pandai ct buat, walau pun dengan budget tak banyak. Ye la, skrang barang-barang semua mahal yek.

Yoon berkata...

wow!!ct.... kreatifnya... saya tak pandai langsung buat barang2 hantaran ni... ikat reben pun tak pandai... budget ciput pun hasilnya cantik.... :)

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/