Sabtu, 23 April 2011

Customer minta yang lain,aku buat yang lain....

Beg jeans mama ranggi 2
Ini adalah tempahan dari Fashah,kawan blog dan kawan satu 'nogori' dengan Ct.Sebelum itu Ct nak minta maaflah sebab tak dapat
mengikut  tempahannya.Dia nak warna biru lusuh,tapi puas Ct cari tak jumpa.Kalau ada pun dapat saiz yang lebih besar memang tak sesuai untuk dibuat beg ini.Jadi Ct buat jugalah walaupun warnanya lari dari tajuk.Harapnya suka lah ye....

pouch
Ini bukan Fashah tempah tetapi sebagai hadiah aje.Lagipun ada sikit lagi lebihan kain jeans malas nak simpan.Ini juga cubaan pertama Ct yang dikira berjaya juga menjahit zip.Selama ini kalau buat pun tak kemas jahitannya.Warna pun sedondon dengan beg mama ranggi tu.Kali ini Ct enjoy menjahit kain jeans sebab jarum tak patah.Selalunya habis juga 2-3 batang jarum menjadi korban.Disebabkan macam ada yang kurang aje,Ct buatkan bunga dari felt barulah nampak berseri.


Bunganya Ct buat 2 warna dan boleh ditanggalkan sebab Ct buat ada pin dibelakangnya.Suka hati Fashah lah nak letak dimana bunga tu.Ataupun nak pakai yang merah ke atau biru.
Jika ada sesiapa yang nak menempah bolehlah contact Ct.Ataupun kalau ada yang nak mencuba skill menjahit kain jeans boleh lah ikuti tutorial beg mama ranggi ini
tutorial beg jeans mama ranggi1

18 ulasan:

fashah84 berkata...

Allahuakbar...cantik nye kak...x sabar nk memilikinya....:-)

puanbee berkata...

cantik kak ,teringin jugak , tapi nanti ler..poning cek nk bayar sama dgn road tax keta huwaaa

Mama Syamil berkata...

cantiknya beg tu..

kakyong berkata...

memang cantik lah ct.. sure kawan tu puashati....


kakyong memang tak pas lagi lah menjahit zip.. hari tu buat pencil casae... hodoh sgt rupanya.. nak tayang kat blog pun malu.. terus simpan diam2..


n3 terbaru kakyong.com
Saya Mahu Strawberry White Coffee Genting Higlands dan Teruja untuk memiliki Astro B.yond PVR
Terima kasih admin apesal
Kenali Sahabat Ibu : Ummi Ina @ Our dreams of Life

ct N honey berkata...

@fashah84
terima kasihlah sebab puas hati,call akak bila nak ambil

ct N honey berkata...

@puanbeebukan mahal pun,tapi settlekan lah dulu mana yg penting....

ct N honey berkata...

@kakyong
tq,berpeluh juga nak menjahitnya...maklumlah mesin jahit pun dah antik....

NzA berkata...

sweetnya......mmg kreatif la ct.

Ummi Hanie berkata...

mmg ranggi betul beg nye...
cantik le kak ct...ni dah verangan2 nk order :p

Amiizaa2001 berkata...

waaaa siti canteknyaaaaaaaaaaaaaaaa.....

IDAZS berkata...

cantiknya beg tu :)

Yati berkata...

Comelnya bag jeans tu, ct! Ada bunga lagi. :D
Pouch tu pun cantik. Tahniah, ct, customer ct pun suka tu.

ct N honey berkata...

@Ummi Hanie
order?...boleh,btahulah nanti kalau nak...

ct N honey berkata...

@Yati
itulah yg ct hrpkan,takut rasanya kalau dia tak puas hati....

Azah berkata...

cantik ct.. yang penting idea.. peralatan cuma membantu..

juanita berkata...

Wahh...cantik nnyee..
camni bape RM ehh..

SueZ berkata...

cantik...........................
suka,,,,,,,,,,,

Shima Hishamuddin berkata...

i've made one ! tgok blog saye ! :)
http://shimaslumber.blogspot.com/2011/12/my-project-is-done.html

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/