Jumaat, 1 Julai 2011

Inilah penulis sebenar surat bantahan penyiaran Drama bersiri Nora Elena.


Rasanya semua dah baca tentang surat Terhadap Penyiaran Drama Bersiri Nora Elena sedikit masa dulu. Semasa Drama Nora Elena sedang ditayangkan ramai blogger membuat entry tersebut. Semasa Ct membaca surat itu, terfikir juga dalam fikiran ini teringin juga nak berkenalan dengannya. Penulis itu mengunakan nama NOWA, pengerusi Kelab Ibu-ibu Menyusu Badan, Putrajaya. Sekarang ini Ct pun ada juga join kelab. Kalau nak join sekali bolehlah ke Kelab KSRS. Promote sikit he..he..he..Ok. mari kita berkenalan dengan NOWA  ataupun nama sebenar beliau ialah Nora Ismail a.k.a Cik GeliGeli.


Nora Ismail memberitahu entri tersebut ditulis selepas episod Cameron Highlands.

Nora tidak menyangka tulisannya itu akan mendapat maklum balas yang begitu hebat, baik dari yang menyokong luahannya mahupun yang membangkangnya.


"Saya perasan mereka yang marah-marah tu kebanyakkannya anak-anak muda tetapi wanita yang dah berkahwin, mereka faham apa yang saya tuliskan. Ada juga yang tahu apa yang saya tulis itu untuk suka-suka saja," katanya.

Suaminya Amir Izham, percaya atau tidak, peminat setia 'Nora Elena'. Bila ditanya, Amir tidak segan-silu mengakui antara sebab dia menyukai drama tersebut kerana ceritanya yang romantis. Dan watak kesukaannya, Aaron Aziz sebab "dia romantik".

Gara-gara sebab satu entri ini, cikgeligeli.blogspot.com yang dimulakan pada tahun 2008, merekod tontonan unik ('unique views') sehingga 30,000 dalam sehari berbanding 2,000 sebelum ini.

Ct nak tanya 1 persoalan...betul ke ramai nak tengok kalau ada Nora Elena 2?

27 ulasan:

Kak Aya berkata...

berjaya naikkan traffic nampaknya surat tersebut

Lelord berkata...

pehhh hebat

Zuha berkata...

Waaah!! nice discovery...

saya pun x tau siapa penulis surat tu

good post!! saya dh follow blog ini

follow la

http://mat-jungle.blogspot.com/

terima kasih :)

Farhana Jafri berkata...

pemes sda org tu... hahaha surat dy mmng lawak.. aaron aziz pun bce.. trbaik la.. nk gak tgk smbungan dy.. sweet okay!

jemput singgah ANASAURUS :)

SueZ berkata...

memang best pun blog cik nowa tu..dia menulis dengan jujur..realiti..tu saya suka...saya pun follow blog dia ni...

http://suezdairy.blogspot.com/2011/07/setiap-kita-ada-dugaan-part-3.html

Ummi Hanie berkata...

mmg trafik giler2 nowa ni dpt...

tu lah kdg kite sndiri xsgke ape yg kite tulis tu bakal mletup :p

Yati berkata...

Yati tak ikut. Boring tak Yati ni? Kebanyakan cerita yang kawan tulis best, Yati ketinggalan tengok. Banyak kerja.

ct N honey berkata...

@Kak Aya
lain kali apa kata kita buat cam tu lak...ha..ha..ha..

ct N honey berkata...

@Farhana Jafri
hrp2 adalah sambungannya,rasanya ramai yg nak

ct N honey berkata...

@SueZ
ye ke...ct belum sempat nak baca entry dia lagi...bukan lucah, tapi kenyataan..he..he..he..

ct N honey berkata...

@Ummi Hanie
meletop x memudaratkan x pe...

ct N honey berkata...

@Yati
ct pun sama gak,kdang2 termiss juga,bila nak tgk carilah klu ada di youtube..kebanyakkan cerita yg sedap ni waktu kita sibuk dgn anak2 dan kerja rumah...

Jendela Hati berkata...

jarang tgk drama sedey2 kecuali kelakar...

ct N honey berkata...

@Jendela Hati
tak hairanlah suka maharajalawak,mesti kelakar orangnyakan?

puanbee berkata...

mesti ramai yg nk tengok haha.. 30 ribu sehari memang banyak lah

ct N honey berkata...

@puanbee
ct 300sehari..ha..ha..ha.

*Miss Geli^ berkata...

terima kasih cik CT Honey

ct N honey berkata...

@*Miss Geli^
sama2 lah kita.selamat berkenalan

dinsblog berkata...

blur jap..

Afifi berkata...

haha.. sye tengok 2-3 episod je.. tu pun terpandang... xbez la cite tu...

Afifi berkata...

haha.. sye tengok 2-3 episod je.. tu pun terpandang... xbez la cite tu...

teratai berkata...

tunggu sambungannya...tapi biasanya part 2 kurang meletup bbanding yg pertama!

NzA berkata...

hebat!!!! tuan blog pn comel jerr....

juanita berkata...

camne la dia ley dapat idea nak tulis surat tu hahahaha

cik azeya berkata...

nasib badan. lepas ni kene taip entri meletop3 ni. adei

Pharmalif berkata...

mantap!

IFA Athirah berkata...

dlm skelip mata je blh popular kn?rezeki masing2 :)

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/