Khamis, 11 Ogos 2011

Juadah Ramadan masakan daging khinzir-The Star

Kementerian Dalam Negeri (KDN) memanggil Ketua Pengarang akhbar The Star kerana penyiaran artikel mengenai juadah Ramadan yang memuatkan gambar masakan daging khinzir

Timbalan Ketua Setiausaha (Keselamatan), Datuk Abdul Rahim Mohamad Radzi, berkata dalam sisipan semalam, akhbar itu menyiarkan artikel bertajuk 'Ramadan Delights' yang memuatkan gambar masakan daging khinzir serta artikel restoran tidak halal yang menyediakannya.
Katanya, KDN memanggil Ketua Pengarang akhbar berkenaan bagi menyatakan kesalahan akhbar itu berikutan tindakannya yang tidak sensitif kerana penyiaran artikel terbabit
"Kementerian memandang serius kesalahan itu terutamanya kerana sisipan bertajuk 'Ramadan Delights' itu adalah ruangan khas bagi memberi panduan dan pilihan kepada umat Islam mengenai restoran untuk berbuka puasa," katanya.

Beliau berkata, akhbar The Star telah mengakui kesilapan dan akan menyiarkan kenyataan memohon maaf di atas perkara itu. - BERNAMA

16 ulasan:

laskar pelangi berkata...

boleh plak jadi camtu...eiii..yerkkkkkkkkk..

Umedia Network berkata...

kurang ajar betul. Hidangan khinzir dibuat juadah ramadhan. hish. :)

beluncas ^.^ berkata...

siol lhaa ! jijik gyla lhaa seyh .. phui !

beluncas ^.^ berkata...

siol lhaa ! jijik gyla lhaa seyh .. phui !

beluncas ^.^ berkata...

siol lhaa ! jijik gyla lhaa seyh .. phui !

Jendela Hati berkata...

ish tak peka betul dorang nie.

NzA berkata...

"mereka" makin berani!!!!!

FaKArePa!n berkata...

mengarut betol la..

AyiLarimA berkata...

mula mula buat tajuk macam tu, lepas tu ramai yg t'pengaruh.. after that "nyam nyam nyam" sedap nye.. bagos sgt laa macam tu.. bila laa kes2 mcm ni nak settle ye? hmmm...

aylliarimasiprincess.blogspot.com

puanbee berkata...

persoalanya ialah penulis tu islam ke tidak ?

Abe Goreng berkata...

Ish3. Kalu la ada yg xperasan cmne lah.

Koleksi Bedroom Yang AWESOME bangat!!!

ct N honey berkata...

@Umedia Network
agaknya dia tak de idea lagi kot, letak aje asal boleh

ct N honey berkata...

@NzA
sejak kebelakangan ni agama islam mcm dah dipermain2kan aje

ct N honey berkata...

@AyiLarimA
agaknya itulah motif sebenar mereka,nak pengaruhkan orang islam

ct N honey berkata...

@puanbee
mesti semuanya bangsa lain, klu tidak tak kan mereka berani

ct N honey berkata...

@Abe Goreng
sekarang ni kena berhati2 dengan makanan yg kita makan,takut terrr..makan aje

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/