Isnin, 22 Ogos 2011

Tukar duit syiling lama dengan nilai yang lebih tinggi

Ada di sini yang suka mengumpul duit syiling? Ct ni tak lah minat sangat, tapi hubby Ct sukalah mengumpulnya. Tapi biasalah bukannya pengumpul tegar, tak diletakkan dalam tempat yang khas. Cuma masukkan dalam tabung aje. Di sini Ct nak beritahu, walaupun anda bukan mengumpul duit syiling anda masih boleh mendapat duit lebih dengan menukarnya untuk mendapatkan nilai yang lebih tinggi. Dengan hanya memastikan tahun keluaran duit syiling yang ada ditabung anak, dalam gobok, bawah alas almari dapur(arwah emak Ct suka buat macam tu) atau di mana-mana aje kalau terjumpa duit syiling. Di bawah ini ada butiran lanjutnya.



Anda dinasihati menjual sendiri duit syiling jika mahukan harga yang lebih tinggi. Bukan bergantung dengan orang tengah kerana mereka hanya akan memberi anda sekurang-kurangnya 50% dari harga nilai sebenar pasaran. Anda boleh cuba menjual secara online di eBay atau Mudah.my. Anda boleh mendapat lagi banyak info tentang Nilai semua duit syiling lama di Malaysia,Cara menjual duit syiling,Panduan bagi pengumpul duit syiling dan banyak lagi di lunaticg
Ct nak cuba cari lah dalam tabung, rasanya ada 2 tabung penuh berisi duit syiling 1 sen dan 5 sen. Manalah tahu dalam banyak-banyak tu terjumpa pula.


69 ulasan:

Faztee Danisha berkata...

woo..best ni..nt nk selongkr taung gk cr..ayh sy suke kumpul 1 sen dulu n duit2 lame..sy just kumpul vsi syiling lame n baru je

IHSAN KHAIRIR berkata...

huhuhu... koleksi 1 sen dan 5 sen saya dah tukar jadi duit besor... nyesal la pulak

rara pinkmafia berkata...

wahhhh yeke.cm besh je.

Amirul Amin berkata...

menarik..

Citarasa Rinduan berkata...

ayu suka simpan..
heheheheh

Puan Kutu berkata...

uii berharga ekk syiling lama nie..rugi tak jadi pengumpul tegar.hehe..

Suzie berkata...

Suka gak kumpul tapi syiling rm1 sebanyak rm80 dah hilang....nak tuduh takut salah redha je lah

ct N honey berkata...

@Faztee Danisha
manalah tahu dpt tukar nilai yg beratus2 tu,mmg untunglah

ct N honey berkata...

@IHSAN KHAIRIR
tak pe,simpan semula duit syiling manalah tahu 10 tahun lagi nilainya tinggi

ct N honey berkata...

@rara pinkmafia
kene selongkar lah balik duit syiling kat rumah cari

ct N honey berkata...

@Citarasa Rinduan
simpan aje,manalah tahu dlm byk2 tu ada pula yg bernilai tinggi

ct N honey berkata...

@Puan Kutu
ct pun suka2 aje, tak de lah tegar

ct N honey berkata...

@Suzie
byknya yg hilang tu,nasib baik tak laku lagi

SueZ berkata...

fuyoo...siti andai su jumpa...su p tukar...sayang pulak banyak buang dh yg 1sen tu...aduyai

ct N honey berkata...

@SueZ
ct ada stock tapi belum habis mencari lagi,hrp dpt jumpa

lunaticg berkata...

Salam.
Terima kasih kerana berkongsi cerita pasal duit syiling di blog anda dan terima kasih juga kerana sudi bagi link.

Saya ada menganjurkan giveaway untuk semua blogger. Silalah join. Buat entry dalam bahasa melayu pun takpe.

Jendela Hati berkata...

ct, hanya adik lelaki sy yg suka kumpul syiling dan wang lama sebagai koleksi.

arda sunkisz berkata...

dah ada sen yer . tp tak tau nak buat mcm mane . tak faham sangat . hehehe ksian~`

reaper berkata...

saya ada duit syiling malaysia 1 sen tahun 1979...berminat??...sila call 0194482244

Tanpa Nama berkata...

salam saya ada jugak
1. syiling rm 1. 1971
2. koleksi syiing kemeddekaan
3. koleksi rancangan malaysia
4. duit yasin 9 dan yasin3

apa lagi ... call atau sms ngan saya bincang herganya norsham - 0195785939

Tanpa Nama berkata...

@Tanpa Nama hakim . : macam mana nak jual duit syiling 1 sen king emperor george dengan 1 sen 1967 ?

ct N honey berkata...

@Tanpa Nama
dptkan info di link entry tu...

farz zull berkata...

my family ada banyak koleksi duit lama, tgh nak buat blog khas for selling some of them..:) thanks sharing info pasal lunaticg, really informative..:)

bryar_mal berkata...

saye iqmal, saye menyiimpan duit syiling lame jugak,

1) sylling 1sen 1976
2) syiling 1sen 1979
3) syiling 1sen keris silang
4) syiling yasin

berminat? hubungi saye 0132800345

kamarulzain abd razak berkata...

say kamarul dari bahau.saya banyak syiling lama.syiling 50sen terbelah pun byk ada la dalam 30 keping.nak jualgak.sape yang nak buat koleksi.hubungi atau sms saya di 0136998136.

hafiz berkata...

Sye ade
50sen berbelah tepi tahun 1967..
Berminat kol 0142247387

pencari emas berkata...

saya ada syiling :- A. RM0.50 thn 1973,78
B. RM0.20 thn 1968,69,73,76,77,80,88
C. RM0.10 thn 1967,68,73,76,79,81
D. RM0.05 thn1973,76
E. RM0.01 thn 1920(george king and emperor of india)
serious buyer please email di :- pencariemas79@gmail.com

ridwan86 berkata...

Sya mempunyai wang siliying lama,gambar depan silyling 2,trtulìs ular dn pendang yg brbentuk kelimah Allah.s.w.a

muhamad hasif berkata...

Saya mempunyai syiling 50sen berbelah tepi tahun 1967. berminat kol 01114947815

hafiz berkata...

Sy ada bnyk duit syiling... Klu nk call 0173409701

hafiz berkata...

Sya ada duit syiling lama.. Rm5 ringgit syiling thun 1971 lambang tunku abdul rahman..10sen 1968..bberminat hubungi sya.. Area KL.. 0173409701

kucen master berkata...

saya pun seorang collector.
cer tengok koleksi saya kat http://kucenmaster.blogspot.com/2012/11/hobi-mengumpul-duit.html

mohdradhi rashid berkata...

saya da duit syiling queen elizabeth....spe2 yg brminat bleh call 0197164832,,,harga leh runding

DRE berkata...

saya ada syiling yasin 3, 5 dan 7. saya nak let go. boleh hubungi saya didyrose@ymail.com

Zuera berkata...

sy ada shiling hongkong 10dollar 1995,
1dollar singapore 1995,20cents 1988,
1996,1997.20sen 1973,1988.5sen 1971
1976,1981,1982.Berminat boleh hubungi
sy di azurazz69@ymail.com

ariff joe berkata...

sya ade duit syiling 50sen 1968 call 0135190709

akem88 berkata...

Sy ad syiling 'silver dollar' tahun 1804...market. price 100k above..minat cll 017-2053744

hafiz zariq berkata...

duit 25 sen sekeping edisi haiwan terancam badak sumatra..tahun 2003....bank negara malaysia,,nk thu harga dy bleh??

ct N honey berkata...

@hafiz zariq kat atas tu ada linknya, boleh tanya kepada yg arif tentang nilai duit tersebut.

hasnira nira berkata...

Saya ada syiling rm1 keluaran merdeka jika berminat sila hubungi saya d talian 0132693938-NIRA

hasnira nira berkata...

Saya ada syiling rm1 keluaran merdeka jika berminat sila hubungi saya d talian 0132693938-NIRA

Sue Sukor berkata...

@DREberapa nak jual--send pic--0168127726

Zuera berkata...

Saya ada 5sen thn 1971 n 1sen thn 1995
Hubungi : azurazz69@ymail.com

piau berkata...

Saya ada byk duit syiling 1 sen..zaman british..berminat col atau email sya.! 0132603478 roslan2105@gmail.com

bujang senang berkata...

SAYA ADE DUIT SILING LAMA 50SEN(1967) DENGAN DUIT 1RINGGIT HIJRAH

bujang senang berkata...

CAL NUMBER 0145369041

ahmad pauzan berkata...

Saya ada 400 jenis duit lama.smuanya ratusan tahun

ahmad pauzan berkata...

0127026569

NICK LEE berkata...

Saya mempunyai siling 20 singapura 1988

NICK LEE berkata...

Saya mempunyai siling 20 singapura 1988

NICK LEE berkata...

0149397606

NICK LEE berkata...

Saya mempunyai siling 20 singapura 1988

NICK LEE berkata...

Saya mempunyai siling 20 singapura 1988

Hj Yakub berkata...

Saya mempunyai wang syiling $1 Malaysia - 1971 dan wang syiling Singapore 1970 - http://www.google.com.bn/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-PtRg4JovkR0/TvZCMJsNsxI/AAAAAAAAjgA/BseysxJw38E/s1600/Koleksi%2Bduit%2Bsyiling%2BMalaysia%2B-%2B1%2Bringgit%2B1971.jpg&imgrefurl=http://unikversiti.blogspot.com/2011/11/koleksi-duit-syiling-lama.html&h=626&w=1024&sz=217&tbnid=A6c9QZ9fTjHuiM:&tbnh=90&tbnw=147&zoom=1&usg=__Ul2F77OUyS_z2C1r2zMVqwIgO3g=&docid=u2yZGXW0aKk-aM&sa=X&ei=ABCUUvqYM43UkQX6rYEo&ved=0CCcQ9QEwAA

Zulaidin Othman berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
razie yusof berkata...

sy ade syiling trade dollar,1875..jika berminat..sila huningi 0177780702..

faizal yusup berkata...

saya ad duit syiling $1 malaysia tahun 1971 dan duit syiling kuala lumpur malaysia 1977 rm1..dan duit syiling malaya 1cent tahun 1940 dan 1956(duit syiling 5sen 1979,1980,1989) (duit syiling 10sen 1981,1982,1968,1973,1976,1977(duit syiling 20sen 1980,1982,1987,1988,1973,1968,1976,1989)duit siling 50sen 1967,1969,1977,1983,1984,1982,1981,1988,1987,1973,1971,1978 (duit syiling 1ringgit 1991,1992,1993)....dan duit syiling luar negeri...pada sapa yang mahu beli boleh coll no ini 019-9213934 dan 016-9534388 faizalyusup..(kuantan)

Ashalimie Zain berkata...

Sy ade syiling liberty 1799..
Boleh whatsapp 01123030098

Ashalimie Zain berkata...

Sy ade syiling liberty 1799..
Boleh whatsapp 01123030098

Ashalimie Zain berkata...

Sy ade syiling liberty 1799..
Boleh whatsapp 01123030098

pandarian rian berkata...

salam semua...saya ada rm5 syiling kuala lumpur sukan asia tenggara ke xv (6)1989...sila call 017-7674764..ashril

mohamad ferdous berkata...

Assalam...saye ada duit 5rgt tunku abd rahman tahun 1971 untuk dilepaskan.sekiranya berminat kol,msg atau wassap no 0179421546..time kasih

apek hadi berkata...

saya ada 50 sen 1967 1968 1979 1969 liberty gold coin 1799 berminta col 01126904727

Mama Liyana berkata...

saya ada 50 sen 1969 parit

maizatul yahya berkata...

saya ada duit syiling 5sen 1968 . 1973 . 1976 . 1979 . 1981 . 1982 . berminat boleh call saya 019-9415308 .atau email saya maizatulsuzani@gmail.com

Aidanna berkata...

saya nak jual syiling 1982
whtassap saya kalau nak beli ^^,
0192746765

Aidanna berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
UFUN CLUB COMMITTEE berkata...

Saya baru je tahu syiling ni berharga..

saya ada memiliki syiling 50 sen mill edge dan security edge tahun 67 68 69...

bole wathapp 019-8291854 kalau berminat, dapat harga minimum pun okae lah

Mohd rahimy Riduan berkata...

Ingin menjual rm sa-puloh dan duit syiling setengah sen, hubungi remy0133127536/01118532143

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/