Selasa, 6 September 2011

Video dan lirik lagu Sesaat Kau Datang-Ramlah Ram featuring SleeQ (Full Song English Version)

Lupakan sekejap lagu syahdu Ramlah Ram yang popular sebelum ini seperti Kau Kunci Cintaku dalam Hatimu dan Apa khabar mu disana. Bila dengar lagu baru Sesaat Kau Datang, macam tak percaya Ramlah Ram berduet bersama Sleeq penyanyi rap yang berasal daripada Singapura. Ye lah mereka ini kan adalah 2 artis berlainan genre muziknya.
Album baru Ramlah Ram ini adalah kerjasama antara RRG dan FMC. Single Sesaat Kau Datang ini adalah diilhamkan daripada komposer baru, ID Mifzal, dan lirik ditulis oleh Zie Shafuddin, manakala susunan muziknya hasil gubahan komposer sedang meningkat naik, Ady 6ixth Sense. Lagu ini mengangkat tema kekecewaan dalam percintaan atau perkahwinan, dan dalam masa yang sama terpaksa melepaskan orang tersayang untuk meneruskan kehidupan seperti biasa.
Limited Edition Thumbdrives to store your Best Moments!
Tahniahlah Ramlah Ram kerana berani mencuba sesuatu yang baru dalam lagunya kali ini. Harap lagu ini akan digemari ramai. Jika tiada aral, album penuh penyanyi ini akan menyusul pada penghujung tahun ini, yang juga akan menampilkan sebuah lagu balada berkonsepkan ketuhanan berjudul Sejadah Cinta.

Lirik Lagu Sesaat Kau Datang – Ramlah Ram ft Sleeq
Sesaat Kau Datang
Sesaat Kau Hilang
Kemunculan dirimu
Penuh misteri

Kau Mendekat
Kau Menjauh
Kau tinggalkan diriku
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku

Its not that i dont love you
I just dont want to hurt you
I cant let go of all the good times we share together
I hate to be cold but i got to let you go

Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Ha ha ha ha ha ha

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa

Nothings easy girl
Nothings easy girl
Aint nothings easy i hope you understand me girl
Nothings easy girl
Aint nothing in this world
Could ever compare to what we had
Whats gone

Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Ha ha ha ha ha ha

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa

Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu kepadamu



Jika suka lagu ini bagilah 'Like' di sini. Terima kasih

8 ulasan:

Aki (kotakitam) berkata...

Memang terbaek lagu nih! Bakal meletop!

juanita berkata...

yupp..bes lagu ni

Suzie berkata...

suka...lembut jer

Tanpa Nama berkata...

Terbaeeeekkkk....!!!!!

ct N honey berkata...

@Aki (kotakitam)
hrp2 mcm tu lah,mmg best

ct N honey berkata...

@juanita
pertama kali dengar dah suka

ct N honey berkata...

@Suzie
sesuai aje ramlah ram bawa lagu ni

LiErOSe~QiEmi berkata...

salam, saya nk copy lirik boleh kan..

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/