Rabu, 5 Oktober 2011

'Babi Care"

Seorang nenek yang membawa cucunya berusia dua tahun ke kenduri di sini semalam terkejut apabila ditegur botol susu tertera perkataan “babi care” dan bukannya “baby care”.
Nenek 52 tahun itu berkata, dia tidak sedar kewujudan perkataan tersebut pada botol susu yang baru sahaja dibeli anak perempuan berusia 26 tahun itu untuk cucunya, mempunyai perkataan yang membawa maksud lain daripada sepatutnya.

Menurutnya, botol susu tersebut baru digunakan cucunya kerana sebelum ini dia menggunakan botol kaca.

“Sejak membelinya beberapa minggu lepas tidak ada seorang ahli keluarga sedar wujudnya perkataan itu pada botol susu tersebut.sinar harian

8 ulasan:

roha berkata...

hehe...hati2 semasa membeli.

Miziey berkata...

so? ada apa dengan BABI CARE tuh? is it for BaB*?? hahah.. xD

Golden Rose berkata...

salah eja ke or tak reti eja?

Yati berkata...

Nampak sangat tak reti eja, atau memang tak peduli. Keluaran kilang mana la tu...

BiQa HatmiN berkata...

babi pulak yang glamer... kesian baby tu...

Tanpa Nama berkata...

Babi Care tu memang jenama produk penjagaan bayi dari Thailand. Memang jenama tu wujud. Kat Watson Thailand pun ada jual jenama Babi Care tu. Kalau tak nak ada tulis perkataan babi, jangan la beli baragan made in Thailand. Google lah kalau tak percaya. Kesian betul kat korang.

Tanpa Nama berkata...

Jenama Babi Care memang famous kat Thailand setaraf dengan produk jenama bayi yang lain kat Thailand.

Jendela Hati berkata...

"ayo babiii" komen ank sy bila baca perkataan nie kat entry nie...

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/