Khamis, 5 Januari 2012

Lelaki Bogel Muncul Di Iklan Pakaian Kanak-Kanak.

La Redoute, sebuah syarikat pakaian Perancis, telah dikecam oleh pelawat laman web tersebut kerana telah menyiarkan satu iklan dalam talian yang kurang sesuai untuk dilihat.

Iklan berkenaan mengenai empat orang anak yang masih kecil bermain gembira di pantai. Latar belakangnya kelihatan seorang lelaki bertelanjang dan berjalan-jalan santai, tanpa memakai pakaian.

La Redoute segera menarik iklan dari laman web dan meminta maaf pada halaman di Facebook, dan menulis dalam bahasa Perancis:

"La Redoute meminta maaf untuk foto yang disiarkan di laman web dan telah mengambil langkah-langkah untuk menghapuskannya. Kami telah memilih untuk memadam semua mesej, termasuk gambar ini.
"Kami sedar bahawa ia boleh menyinggung sensitiviti pelayar web. Kami berharap kejadian ini tidak akan berlaku lagi pada masa akan datang."

 Lihat iklan bersalah di bawah.

Disengajakan atau terlepas pandang?

6 ulasan:

Emmet berkata...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

nini berkata...

ahahahaha...depa tak perasan kot....hahah..

Muaz Faris berkata...

ada jugak ye jadi camni..


jadi cam filem ombak rindu la plak, yang masa tu... ade orang jalan kat belakang masa babak kat pantai tu kan.. haha

nurmujahidah berkata...

http://eventsbybloggers.blogspot.com/2012/01/zyash-1st-giveaway.html

anda ditag :D

nancypoh berkata...

Adoi..model tambahan tak berbayar la tu agaknya..@Blog Sikarap

wasabi onee-san berkata...

hahaha, tak perasan la tu kot..
tiada penapisan.. ^^,

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/