Ahad, 22 April 2012

(4 Gambar) Pelajar Upsi Tahun Tiga Mati Terjun Bangunan

Pelajar Perempuan Upsi terjun bangunan tingkat empat
Tekanan perasaan dipercayai menjadi punca seorang pelajar perempuan tahun tiga Fakulti Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) terjun dari tingkat empat bangunan E-Learning kampus universiti itu di sini, petang semalam.
  Pelajar perempuan Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) - tahun tiga Fakulti Pendidikan Awal Kanak-Kanak,  
Menurut sumber, pelajar berusia 23 tahun dan bakal menamatkan pengajiannya dalam dua semester itu, dipercayai telah mencederakan dirinya sebelum nekad terjun bangunan.

"Terdapat kesan darah pada dinding koridor di tingkat empat bangunan di mana pelajar terbabit dipercayai terjun.

"Kesan itu menunjukkan pelajar ini telah cedera dan nekad terjun bangunan," katanya ketika ditemui Sinar Harian.
Pelajar Upsi mati terjun bangunan  
Menurutnya, kejadian itu berlaku kira-kira jam 5.30 petang ketika kebanyakan pelajar tamat kuliah tambahan.

Kata sumber itu lagi, mangsa mati akibat kecederaan parah di kepala dan patah kaki.

Ketika kejadian, katanya, mangsa berpakaian muslimah, berseluar trek dan bertudung.

"Menurut rakan-rakannya, sebelum ini pelajar yang berasal dari Johor Bharu itu dilihat murung dan sering bercakap sendirian dan berkemungkinan menghadapi tekanan," katanya.

Sinar Harian cuba menjejaki rakannya, namun masih gagal kerana mangsa berkemungkinan tidak tinggal di kolej kediaman tetapi tinggal di kediaman luar kampus.
Pelajar Upsi maut terjun bangunan berasal dari Johor Bharu
Dalam pada itu, seorang pembaca Sinar Harian Online dalam mesej Facebook menulis bahawa "seorang mahasiswi Upsi semester empat, minor Bahasa Arab terbunuh setelah terjatuh dari Bangunan E-Learning sekitar jam 5.30 - 6.00 petang tadi."

"Kami diberitahu dari tingkat empat dan identiti mangsa juga telah dikenal pasti dan akan disiarkan sebaik sahaja disahkan," kata pengunjung itu.Gambar dari  illustrasiaku



10 ulasan:

Alieza Dayasari berkata...

kenapa macam tu.... aduhai...

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

ya allah...
sedihnya...:(

moga rohnya dicucuri rahmat...

kerja sambilan di rumah berkata...

Itu sebabnya kita kena pandai cari jalan uruskan stress..

Piranha 3DD (jom tonton sini) berkata...

rasanya lebih baik gambar tu dibuang...

Tanpa Nama berkata...

dicucuri rahmat??? i dont think so. dah jelas la hukum bunuh diri..

Tanpa Nama berkata...

dicucuri rahmat??? i dont think so. dah jelas la hukum bunuh diri..

Dr Mohd Afendi Awalludin berkata...

Kemungkinan beliau mengalami masalah MDP tidak boleh disangkal. Oleh itu, bertaubatlah kepada sesiapa yg menghukum dengan dangkal. Semoga rohnya tenang mendapat keampunanNya.

Bakteria Baik berkata...

Assalamualaikum.Banyak benda yang tak tepat dalam artikel ni.People will misjudge while reading this.She's a good girl and i know her.Mintak tolong admin remove gambar2 ni.Such an offense bila org2 yang terdekat melihatnya.
TQ.

mahazan omar berkata...

kesian nya http://familydrjism.blogspot.com/

Nurul Shahliza berkata...

Al fatihah...semoga rohnye dicucuri rahmat...kepada yang tidak mengetahui cerita sebenar....jgn buat andaian sendiri...buat tambah dosa jer

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/