Khamis, 5 April 2012

Laman Web Cina Buta @ Pak Sanggup

Sekumpulan lelaki menjadi pak sanggup atau cina buta semata-mata mengidamkan imbuhan lumayan mencecah RM10,000 serta berpeluang bermalam dengan isteri ekspres bagi memuaskan nafsu selama sebulan sebelum diceraikan.

Dengan imbuhan serta pelbagai barangan mewah lain diberikan isteri ekspres masing-masing, kumpulan cina buta terbabit tidak kisah dilabel dengan gelaran itu, malah memberi alasan ia bukan perkara mendatangkan kesalahan kerana segala-galanya dilakukan mengikut syarak.

Bagi memudahkan pelanggan terdesak menghubungi mereka, kumpulan cina buta terbabit mendedahkan identiti serta maklumat peribadi berserta nombor telefon masing-masing dalam laman web.

Seorang daripada cina buta yang hanya mahu dikenali sebagai Ramli, 31, berkata, dia yang berasal dari Tapah, Perak, datang ke bandar raya ini enam tahun lalu sebelum terjebak kegiatan itu setahun kemudian.

Menurutnya, dia mula terjebak kegiatan cina buta apabila menganggur lima bulan sebelum ditawarkan peluang menjadi cina buta kepada seorang kerani yang tinggal di Kuala Lumpur.

Pengalaman Azri pula yang juga ahli perniagaan mengakui terdesak mendapatkan khidmat pak sanggup atau cina buta kerana masih menyayangi isteri, Anida, 37, dan tiga anak berusia 10, 12 dan 15 tahun.

“Saya akui terlalu mengikut perasaan sehingga terlepas melafazkan talak tiga kepada isteri ketika kami bertengkar, Disember lalu.

“Akibat keterlanjuran itu, kami tiada pilihan selain mendapatkan khidmat cina buta untuk kembali hidup bersama,” kata Azri, 38, dari Skudai.

“Oleh kerana kami masih memerlukan dan pada masa sama memikirkan masa depan anak, saya nekad melanggan khidmat cina buta yang diperkenalkan seorang kenalan menerusi sebuah laman web.

“Cina buta terbabit menawarkan perkhidmatan itu dengan bayaran deposit RM2,000 dan RM4,000 hingga RM8,000 untuk tempoh seminggu tinggal bersama bekas isteri,” katanya.

“Perkhidmatan pak sanggup atau cina buta memang ada, namun ia tidak pernah dimaklumkan kepada kami,” kata Kadi Daerah Johor Bahru, Mohd Azman Mohsin.

Azman mengulas berkaitan sekumpulan lelaki di bandar raya ini yang menawarkan khidmat cina buta kepada pasangan yang terlanjur bercerai dengan talak tiga.

Kumpulan cina buta terbabit menyediakan laman web khas untuk mengiklankan khidmat diberikan manakala pasangan yang mahukan khidmat mereka perlu mengikut syarat ditentukan seperti imbuhan mencecah ribuan ringgit.

Menurut Azman, pihaknya menyedari berkaitan kegiatan cina buta di negeri ini, namun tidak dapat mengambil tindakan kerana tiada sesiapa tampil memberi maklumat.

“Kami tahu ia wujud dan tiada siapa tampil kerana ia mungkin mendatangkan aib kepada pihak tertentu,” katanya.

Mengulas lanjut, Azman berkata, Islam melarang keras penggunaan khidmat cina buta, malah lelaki yang melakukannya dianggap dayus.

“Perkahwinan dan perceraian bukan perkara yang boleh dipermainkan kerana itu Islam membahagikan perceraian kepada tiga bahagian iaitu talak satu hingga tiga manakala kuasa cerai pula terletak di bahu suami.

“Nasihat saya kepada pasangan suami isteri terutama pasangan muda, jangan terburu-buru bercerai sebaliknya fikirkan kaedah terbaik untuk menyelesaikan masalah bagi keharmonian rumah tangga,” katanya.



85 ulasan:

Suzie berkata...

macam ni pun ada ka

~~zana@pb~~ berkata...

Macam dlm cerita Bukan Untuk Mu dah ni, soal agama di permainkan semata2 kerana desakan hidup atau tersepit nak balik dgn isteri.

hatiku berwarna warni berkata...

menakutkan aje...

fyna berkata...

uikss...mcm2 lah sekarang nih..

Tanpa Nama berkata...

cam best jerk..

Tanpa Nama berkata...

ok pe....bo;eh menyatu kan kembali para2isteri n suami...sangup n x sangup jea..

Tanpa Nama berkata...

kalo kuasa cerai terlwtak kat isteri lagi teruk....hari2 minta cerai...sebab 2 kuasa cerai terletak pada suami...sebab suami ni penyabar ...

Tanpa Nama berkata...

kalo ade sapa sangup call me....0142175515...untuk ppuan yg sangup shj...bukan mengutuk k...

azizi berkata...

@Tanpa Nama

sesiapa mencari cina buta boleh hubungi saya...011-14705311

Tanpa Nama berkata...

saya boleh tolong utk paksangup cina buta tanpa ganjaran boleh hubungi saya 0172661795

juhari berkata...

sy pun nak juga.. email ke gudang_999@yahoo.com tp hnya yg nak je..

mat yusof mat ail berkata...

@Suzieaku pn nk kalau ada...0124201952

Tanpa Nama berkata...

HAha..pakat nk jd cina buta abis..smuanya nk duit ngn lubang je..untung laa

nick0162884847 berkata...

Sy pn nk tpi klau ade yg sdi cll/sms 0162884847

nick0162884847 berkata...

Sy pn nk tpi klau ade yg sdi cll/sms 0162884847

hirman berkata...

sesiape yg nk perlukan khidmat nie sila hubungi 0127962606/0136301643...

zd berkata...

kpd mereka yg memerlukan bantuan aku sebelah utara....bleh call aku...0125546584....

Tanpa Nama berkata...

Khidmat Cina Buta kawasan KL/Seremban/Melaka. E-mail pada sayzer44@yahoo.com.my

Tanpa Nama berkata...

Khidmat Cina Buta kawasan KL/Seremban/Melaka. E-mail pada sayzer44@yahoo.com.my

Tanpa Nama berkata...

Khidmat Cina Buta kawasan KL/Seremban/Melaka. E-mail pada sayzer44@yahoo.com.my

asura berkata...

cinta buta untuk dijual...call 0122240897

Tanpa Nama berkata...

azman untuk area kawasan shah alam...harga boleh runding...3000 kebawah..

Tanpa Nama berkata...

azwan 26 tahun...iklas untuk menolong...untuk kawasan shah alam..harga boleh runding...rm 2000 kebawah 0123368490

Tanpa Nama berkata...

I pon berminat..sape2 nak pak sanggup dan cina buta..sila lah email kepada nilocomel@gmail.com..

thundercat berkata...

sapa2 perlu khidmat bole sms kat 012-6939194. menambah pendapatan. tolong orng dalam kesusahan

Tanpa Nama berkata...

Aku pun mahu bantu.. call 0182579871.. Sms or call.

Tanpa Nama berkata...

0128448188

Tanpa Nama berkata...

perlu khidmat sms 0128448188

Tanpa Nama berkata...

blh je area kl 0126277445

Tanpa Nama berkata...

lau ada yg perlukan blh hubungi 0126277445

Tanpa Nama berkata...

saye pon buleh tolong juga..ikhlas...tak payah bayar..area kuantan dan sekitarnye..email je..maroljcb@gmail.com

aku shj berkata...

hubungi sy...sy juga sdia mmbantu..cl @ sms..019-9776901=013-9336901...lokasi bgntung pd anda yg mmerlukan...

Tanpa Nama berkata...

0176828834 - KHIDMAT PULIHKAN SEMULA TALAK TIGA....HARGA BOLEH DIRUNDING...

Tanpa Nama berkata...

KHIDMAT CINA BUTA - 0176828834

Cinabuta berkata...

Khidmat Cina buta pakej komprehensif berserta pendidikan agama seperti bacaan alquran dan solat yang betul dari nabi, Boleh runding dan email ke cintacinabuta@gmail.com.

Tanpa Nama berkata...

baharink@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

CINA BUTA:call me 017-3194860 1Malaysia...

Tanpa Nama berkata...

I am available (60 years old) but MUST follow syarat Islam supaya sempurna dan bersih serta ikhlas.
email to me - koi1951@yahoo.com.sg

Tanpa Nama berkata...

>Khidmat Cina Buta kawasan KL/Seremban/Melaka/ Johor
lokasi ikut pd anda yg mmerlukan...012-2994630

Mal berkata...

Saya mal. Offer promosi.. Kalau sapa yang memerlukan di negeri Kedah dan Perlis. Harga mengikut kemampuan anda. Sila email saya amalikharun@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

sy pun nk tolong,area kl,seremban,melaka,johor.
2,3 ribu cukup la.
013.7328069

Tanpa Nama berkata...

sila email sy jika memerlukn khidmat sy dgn segera.. jamjamcinabuta@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

jika perluakan pertolongan hubungi 0123971953.

Tanpa Nama berkata...

Untuk bahagian utara sebelah perak,kedah dengan perlis,boleh email pada saya noolk3@gmail.com or sms ditalian 017-751 8841. Kl dan selangor pun boleh. Masa mengikut kesesuaian pelanggan. Harga memang boleh dirunding,is not a problem. Anytime and anywhere. hubungi saya sekarang. Tq...

Tanpa Nama berkata...

@Tanpa NamaHUBUNGI SAYA AB NO 01116977512 JIKA PERLUKAN BANTUAN BILA2 MASA DAN DIMANA2 NEGERI PUN.....

Tanpa Nama berkata...

jika sesiapa perempuan yg maukn khidmat cina buta blh call sy :) farid 0129713541 area melaka or emailkn ke alamat far8_farid@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

saya memeang buta dari kecil lagi.anytime boleh jadi cina buta...RM500 ke bawah.
No tel: 0129253031 zul

Tanpa Nama berkata...

saya pun sanggup.
bagi duit belanja seikhlas hati cukup la. tp kena bincang dulu
0196682557 din

ayie berkata...

saya pn ingin menolong jugak..kat mana2 pun x kisah...0145358872

Tanpa Nama berkata...

kami sedia mmbantu anda mengikut syarat anda sendiri dan mengikut kemampuan kewangan anda sendiri.sekiranya perlukan bantuan kami hubungi kami ditalian ini 0127357032-prince sekitar malaysia

topi keras berkata...

melayu bodoh

Tanpa Nama berkata...

saya muka mcm cina sikit..tapi tak buto pulak..ha ha..0179036004

Tanpa Nama berkata...

saya muka mcm cina sikit..tapi tak buto pulak..ha ha..0179036004

Tanpa Nama berkata...

saya pun sanggup,boleh contact saya 0126362557 or email : remy_macc@yahoo.com.boleh berbincang.

James OA berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
James OA berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

sya tolong percuma espero@live.com

nazza berkata...

saya pun sedia menolong dengan sedikit ganjaran. SMS ke 0163503048. tq

Tanpa Nama berkata...

khai 26 kL/slngor 0147364180

Tanpa Nama berkata...

jika perlukan pertolongan dan bantuan hubungi 0125779872 lokasi johor.

ntah la berkata...

nk gak r camtu,area perlis@kedah@kelantan the_bewoks@yahoo.co.uk

MIE GIE berkata...

Bagi sesiapa yang inginkan perkhidmatan cinabuta/pak sanggup, saya sedia membantu. Hubungi saya di 017-3178331 / 016-3268581 untuk perkenalan.

aku pun tahu berkata...

@Suzieaku pun naklah kalau macam ni...heheheheh

Muhamad Ariffin berkata...

'sedia untuk membantu,tiada syarat dari saya,1k pon jln, sila e-mail di sukano13@gmail.com

iskandartan berkata...

saya pun sanggup harga boleh dirundingkan bagi kawasan Terengganu

iskandartan berkata...

terlupa nombor telefon 0135188618 atau email iskandartan@yahoo.com bagi kawasan Terengganu

Azizi Suwaidi berkata...

014-7344783 @ azizi83_edy@yahoo.co.uk

Din berkata...

Dino
Sya pun nak tolong pasang bermasalah ni..Umur 52thn, kencing manis, ada mati pucuk. Boleh runding vanilla797@gmail. com

Rizal Bin Bohari berkata...

019 5763994 untuk area selangor dan KL je...

raziq berkata...

Area Sarawak bleh hubungi sy . D talian 0135690303 .syarat terpulang ,sy cuma nk cr duit tuk niaga je.......

raziq berkata...

Area Sarawak bleh hubungi sy . D talian 0135690303 .syarat terpulang ,sy cuma nk cr duit tuk niaga je.......

raziq berkata...

Area Sarawak bleh hubungi sy . D talian 0135690303 .syarat terpulang ,sy cuma nk cr duit tuk niaga je.......

Shyahril bakok berkata...

Area jb shj 0177519268 cuma nk tlng shj

Shyahril bakok berkata...

Area jb shj 0177519268 cuma nk tlng shj

wan kamarul berkata...

Seluruh Malaysia, saya rela membantu, syarat tidak membebankan - sms ke - 012-2152107 @ email- wankamarul585@gmail.com

kemain berkata...

sabar je lah..

wankamarul555 berkata...

@wan kamarul
Seluruh Malaysia, saya rela membantu untuk CB dan Terlanjur dengan syarat yang tidak membebankan.Perhatian:Ini bukan sindiket. Hanya yang amat memerlukan sahaja dilayan. Sila sms atu email pada saya: 012-2152107/wankamarul555@gmail.com
(email 1 lg diatas telah saya batalkan:- wankamarul585@gmail.com)
Terima kasih

zal berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
zal berkata...

membantu untuk CB seluruh malaysia terutamanyer di perak.0148121109

Azmin Adnan berkata...

Sye sudi membntu 0173883307...byaran ikhlas ,

Sang Kribis Bro berkata...

Assalamualaikum. .saya sudi membantu..bayaran ikhlas..0175443608

hamdan jonit berkata...

Maklumat dirahsiakan..sedia membantu..01126066020

aaziz jantan berkata...

Spray lulus kkm ,suci, untuk melambatkan pancutan dan memanjangkan tempoh jimak .Juga spray pengetat email aazizjantan@gmail.com ada penghantaran by hand .

steady berkata...

Tak perlu syarat bgai. . . 1k pn ckup. . Harga boleh deal. . . Area melaka. . 01123357663

hamdan jonit berkata...

Maklumat dirahsiakan..sedia membantu..berhati2 dgn penipuan.01126066020

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/