Isnin, 21 Julai 2014

Edisi Terkini Handbag Hari Raya 2014

Handbag ct N honey (Bergaya di hari Raya)

Rasanya ramai dah buat persiapan hari rayakan. Maklum lah tinggal beberapa hari saja lagi kita umat Islam akan menyambut Hari Raya.....

Seperti biasa macam tahun sudah juga sangat-sangat berkira dalam bershopping. Maklum lah kalau dah ada 6 anak ni...kalau tak buat budget 2 ribu pun tak cukup...


Jadi salah satu cara untuk mengurangkan belanja Hari Raya jahit lah baju sendiri.(kononnya lah,kain pun belum potong lagi) tak tahu lah sempat ke tidak jahit ataupun menjadi....Lepas habis kursus menjahit dengan MAINS pada awal tahun tak pernah lagi cuba jahit baju...
               
Ok,lupakan dulu pasal baju raya. Sekarang ini nak cerita tentang beg raya saya pula.Kalau tak ada majlis memang tak sempat dan banyak alasan aje nak buat beg untuk diri sendiri. Asyik settlekan tempahan customer sahaja.

Handbag yang telah dijahit
Mula-mula potong kain pening juga nak match kan corak hijau ni. Nak matchkan dgn plain oren macam menyerlah pula warnanya.Kalau dengan plain hijau rasa macam tak sanggup pula nak bawa nanti. Akhirnya match dengan plain merah hati(maroon) itupun macam tak kena juga...

Handbag yang telah disiap terbalikkan. Kena iron lagi sekali untuk hilangkan kedut
Gusset(bahagian tepi beg) 
Bahagian inner(dalam beg) Ada 2 poket terbuka dan 1 poket berzip.Span dijahit silang untuk nampak lagi cantik dan kemas
Part yang paling menyakitkan. Jahit tali beg guna jahit tangan

Untuk handbag kali ini saya kemaskan dengan kelim bahagian atas. Part ni buat saya mengantuk sebab kena jahit rapat untuk nampak kemas
Aksesori yang ditambah di handbag. Supaya lebih nampak eksklusif (agaknya lah)
Tada... dah siap. Gambar handbag di bahagian dalam.
Bila dah siap, ermmmm boleh tahan juga...Jadi tak perlulah bergaya di hari raya ni dengan beg LV,Coach ke (walaupun sebenarnya tak pernah beli pun). Sangat-sangat berbangga dengan Handmade bag dari  ct N Honey yang dihasilkan dengan sentuhan kasih sayang...

Untuk melihat lagi banyak gambar boleh ke entry http://cthoney.blogspot.com/2014/07/pattern-terbaru-handmade-ct-n-honey.html

Kalau ada pertanyaan boleh lah ke page saya https://www.facebook.com/HandmadeBagCraftctNHoney

Tiada ulasan:

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/