Selasa, 9 September 2014

Cara Mudah Edit Gambar Produk Untuk Tingkatkan Jualan.

Hari ini tak bercerita tentang hasil handmade saya. Kalau ikutkan perancangan malam tadi sampai ke subuh nak menjahit. Tapi masuk saja pukul 2 pagi mata dah mengantuk.

Nak hilangkan mengantuk kena layan facebook, cuci mata di pinterest, dan keluarkan kreativiti mengedit.

Semasa bulan puasa lepas facebook cover bertemakan hari raya, sekarang ni sudah habis bulan syawal..jadi memang patutpun kena tukar.


Semenjak jumpa web http://www.picmonkey.com/free kerja mengedit jadi seronok sangat. Tak sabar-sabar nak buat sessi fhoto shoot bila selesai membuat beg. Semenjak saya aktif balik update entry di blog,semua gambar handmade saya telah di edit dengan berbagai cara supaya gambar handmade bag nampak lebih menarik.
Pattern eksklusif handmade bag ct N honey (profil picture facebook)

Ini facebook page cover handmade bag ct N honey

Ini pula personal facebook cover saya


 Jika mahu mencuba bolehlah ke link diatas. Tidak susah untuk mengedit menggunakan picmonkey.com.

3 ulasan:

Lynn Damya berkata...

Salam, haaa bagus2..fotografi dgn bisnes mmg penting, gambar cantik boleh meyakinkan customer utk membeli..all the best! ;)

Lynn Damya berkata...

Salam, haa haha betul jugak soalan u tu, kat mane nak sidai Cloth Pad tu ek..klw sy boleh lah sidai dalam bilik sbb tingkap besar, cepat kering, haha...eh u pandai menjahit, xnak try buat sendiri ke..haha

ct N honey berkata...

kalau boleh mmg semua nak jahit sendiri,tapi tempahan beg byk,jadi saya fokus jual handmade beg saja...

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/