Ahad, 20 Mac 2016

Beg Dari Material Kalis Air (PVC Waterproof)

Lama rasanya tak update di blog. Sekarang ini saya bagi tumpuan lebih sikit pada jualan untuk aksesori beg. Mungkin sebab susah nak mencari tempat yang menjual aksesori beg semasa mula-mula menjahit handmade beg dulu, jadi ingin lah saya berkongsi dan memudahkan rakan-rakan yang juga mencari aksesori beg ini. Nampaknya menjahit kena kurangkan sikit buat sementara waktu.


 Hari ini saya nak share dengan semua rakan-rakan, beg yang menggunakan material waterproof. Pattern yang simple je. FREE tutorial dari http://bluecallapatterns.com/  boleh download dari sana.
Mula-mula
Persediaan bahan-bahan menjahit material waterproof.
1.Material waterproof (canvas waterproof/pvc waterproof/cotton waterproof)   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.952181958201057.1073741856.537871892965401&type=3

2.Lining nylon. (Kalau guna material waterproof lebih suai guna lining nylon)  https://www.facebook.com/heavycottononline/photos/a.922807894471797.1073741852.537871892965401/970174183068501/?type=3&theater


3.Tapak mesin pvc/leather (yg hijau beroda tu,confirm mmg senang)  https://www.facebook.com/heavycottononline/photos/a.922807894471797.1073741852.537871892965401/927183320700921/?type=3&theater


4.Benang nylon.                                                                                                              https://www.facebook.com/media/set/?set=a.922807894471797.1073741852.537871892965401&type=3


5.Zip besi  https://www.facebook.com/heavycottononline/photos/a.922807894471797.1073741852.537871892965401/928538903898696/?type=3&theater


6.Rivet button magnetic (nak cuba,mcm best je)  https://www.facebook.com/heavycottononline/photos/a.922807894471797.1073741852.537871892965401/940115996074320/?type=3&theater


7.handle sling bag   https://www.facebook.com/heavycottononline/photos/a.922807894471797.1073741852.537871892965401/952220374863882/?type=3&theater


8.Yang penting dan nak kerja mudah print je tutorial free kat google http://bluecallapatterns.com/


9.Lagi satu, ni pun penting juga...hati perlu berani kalau nak jahit material waterproof sbb sekali dah terlajak ke hadapan tak boleh nak undur lagi. Kalau tak byk lah kesan lubang jarum.

https://www.facebook.com/heavycottononline/

Siap..comel je...

Tiada ulasan:

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/