Selasa, 2 Ogos 2011

Jom Jahit-Table Runner

Dah lama tak join Jom Jahit blog tinihani. Bagi sesiapa yang suka dengan craft terutamanya mengenai kain felt, Tini lah yang pakar dalam bidang tu. Pernah muncul dalam Wanita Hari ini, dan kerja jahitannya pernah ada dalam Majalah Impiana Dapur. Kali terakhir Ct join dalam segmen Jom Jahit Apron. Jadi kali ini segmen Jom Jahit Table Runner pula.




Sebenarnya table runner ini dah lama siap cuma belum buat entry aje lagi. Lagi pun stok dresden Ct banyak, senang sikit nak buatnya.


Ct buat pun bukan untuk diri sendiri tapi ini adalah hadiah yang Ct sponsor untuk kontest menang duit raya di blog puanbee. Bukan table runner aje, ada 2 lagi hadiah yang Ct sponsor iaitu lapik pinggan 2 set. Hadiah yang Ct sponsor ni tak mahal sangat pun, macam-macam hadiah ada lagi dalam kontest menang duit raya tu. Jomlah join kontest menang duit raya, sebab sehingga ke hari ini , senarai hadiah makin bertambah maka peluang untuk setiap peserta akan mendapat hadiah adalah sangat cerah, tak kiralah sikit atau banyak jumlah hadiah tersebut. Jadi rugi rasanya kalau tak join kontest ini.

16 ulasan:

Suzie berkata...

Cantiknya.....kemas sangat

diana berkata...

bagusnya..
pandai jahit..
akak tak reti jahit2 ni..

tak join la kontest tu..
tak pandai nak karang2 entry...:p

kak lang berkata...

cantik, bleh komersial ni tuk SME

Puan Kutu berkata...

pandai menjahit..sy nie tgn kayu..:)

Farah Shamsudin berkata...

psndainyaa menjahit...

ct N honey berkata...

@Suzie
suzie join tak? dah siap lum?

ct N honey berkata...

@diana
saya pun bkn pandai gak, setakat jahit lurus tu boleh la

ct N honey berkata...

@kak lang
sekadar suka2 aje ni...

ct N honey berkata...

@Puan Kutu
ct pun belajar sendiri aje, sbb dah minat menjahit

ct N honey berkata...

@Farah Shamsudin
tq..farah...tak susah mana pun

sizuhara^misaki berkata...

Cantiknya..saya pun join gak JJ Tinihani,tp masih terkial2 pilih kain nih.maklumlah x pandai sgt bab2 kain nih,tp akan cuba jg utk mula menjahit this week...

hestyrezyuda berkata...

CIK CT...

boleh tak next time... tunuk kan sikit cara2nya :D

ct N honey berkata...

@sizuhara^misaki
tak pe perlahan2,tarikh tutupnya pun lambat lagi

ct N honey berkata...

@hestyrezyuda
ok..boleh..tapi kalau nak cepat cari kat google tutorial dresden.

Jendela Hati berkata...

terenye menjahit tu... jari jemari sy nie keras tak pandai ler huhu

TiniHani berkata...

cerianya table runner ct.. seronok tgk... :)nnt tini update kat blog ya :)

HAK MILIK : http://cthoney.blogspot.com/