Khamis, 20 Disember 2012

Apa Kaitan Gangnam Style Dengan Ramalan Kiamat Nostradamus

Apakah hubungan antara ramalan kiamat akan berlaku esok dengan fenomena Gangnam Style milik penyanyi Korea Selatan, Psy?
Menurut ramalan kontroversi Nostradamus, jika angka klip video Gangnam Style mencecah satu bilion penonton, maka kiamat akan berlaku.

Siapa sebenarnya Nostradamus? Dia ialah penyair, peramal astrologi yang lahir di Perancis pada 1503. Namanya sangat terkenal selepas beberapa ramalannya menjadi kenyataan.

Beberapa ramalannya yang terkenal dan terbukti tepat ialah Revoulsi Perancis, Kebakaran di London, kematian Puteri Diana, kematian John F Kennedy dan tragedi pengeboman di Nagasaki, malah tragedi serangan 11 September di New York.

Berdasarkan turutan rekod itulah, dunia mulai cemas dengan ramalan dunia akan berakhir atau kiamat yang dijangka berlaku ketika penonton Gangnam Style di YouTube mencecah angka satu bilion. Mengapa Gangnam Style dan mengapa angka satu bilion? Berikut ialah ramalan Nostradamus mengenai akhir zaman.

Petikan ramalan Nostradamus yang berkaitan dengan Gangnam Style
“From the calm morning, the end will come when of the dancing horse the number of circles will be nine,” Nostradamus, 1503.

“From The Calm Morning dirujuk oleh peramal sebagai negara Korea Selatan sebagaimana negara itu mendapat jolokan Calm Morning dalam bahasa Inggeris.

“Dancing Horse? Jelas sekali yang dimaksudkannya ialah Gangnam Style yang sememangnya berasal dari Korea Selatan. Bagaimana dengan maksud “Circle Will Be Nine?” Ungkapan ini masih diperdebatkan. Beberapa peramal berkata maksudnya ialah angka kosong iaitu jumlah penonton YouTube yang mengakses klip video Gangnam Style. Ia bermakna angka satu bilion yang memiliki sembilan kosong (bulatan) sama dengan ungkapan Nostradamus. Dalam erti kata lain apabila diterjemahkan kesimpulannya dalam bahasa Melayu, ramalan Nostradamus bermaksud: “Dari Korea Selatan, kiamat akan berlaku ketika tarian kuda menunjukkan bulatan hingga sembilan.” Jadi, apakah ramalan Nostradamus bakal terbukti? Apa pun, ketika ini klip video Gangnam Style sudah ditonton sebanyak 971,518,818 dan kelihatan terus bertambah. - Agensi


5 ulasan:

Musafir Jalanan berkata...

nampak macam pelik je, . . . . . . semoga kita semua tak tersesat akidah akibat baca benda-benda macam ni, . . .

. . . kita tak tahu kiamat bila, . . . ramalan-ramalan ini berbahaya, . . . boleh membawa kepada syirik . . . . .

Al-Quran dan Hadis lebih utama sebagai sumber, . . . dalam Al-Quran dan Hadis dah bagitau dah banyak tanda-tanda kiamat, . . .. .

http://budakgetah91.blogspot.com/2012/10/mimpi-ngeri-yang-nyata-misteri.html

CT n HoNeY, . . awak berdua dijemput melawat ke sini (^_^)

yusrayunus berkata...

follow me back

http://yusrasuperstar.blogspot.com

Kak Mahh berkata...

Kita baca, faham...insyaallah berpegang pada prinsip dan agama pasti tidak sesat.

Unknown berkata...

maaf kalau saya salah. berdasarkan Al-Quran dan hadith, kiamat bukan bermula dari Korea Selatan.

banyakkan amalan dan ingatlah mati (kiamat kecil)

Admin berkata...

kena biar quran yang yg panduan :)


Terbaru: Segmen Tingkatkan Follower!