Selasa, 13 Disember 2011

Gambar Banjir & Laporan Terkini Lalu Lintas di KL

Beribu-ribu pengguna jalan raya di pusat bandar telah terperangkap dalam kesesakan lalu lintas besar-besaran selepas banjir kilat berlaku di beberapa kawasan, Jalan Tun Razak ditutup untuk lalu lintas sejak kira-kira 5:30pm.


Banjir di belakang bangunan Celcom
Maklumat yang diterima daripada Sistem Maklumat Pengangkutan Bersepadu CityHall (ITIS) berkata semua jalan-jalan utama yang membawa keluar dan masuk ke pusat bandar melihat trafik utama sesak disebabkan cuaca basah.

Antara jalan-jalan dan lebuh raya yang terlibat Middle Ring-Road 1 (MRR1), Jalan Duta, Jalan Kuching, Jalan Mahameru.Banjir kilat di sepanjang Jalan Tun Razak (Pusrawi) ke Jalan Semarak.
 "Jalan Tun Razak di kedua-dua pihak telah ditutup kepada lalu lintas sejak kira-kira 5:30pm selepas air mula mengalir ke jalan raya.

Pegawai itu juga berkata bahawa Jalan Genting Klang telah dilanda banjir kilat pada peringkat awal hujan lebat, tetapi air telah reda dan jalan raya kini jelas untuk lalu lintas.
 Banjir kilat di Jalan Tun Razak berhadapan Perpustakaan Negara
kawasan takungan Sungai Bonus di Lorong Gurney
 Pengurusan Tebatan Banjir dan Terowong Jalan (SMART Tunnel) hotline ketika dihubungi berkata, terowong itu ditutup kepada lalu lintas sejak 4:25 untuk membenarkan air yang berlebihan akan disalurkan keluar dari bandar.

"Kami telah semula membuka terowong untuk lalu lintas dari pusat bandar menuju ke Cheras dan Seremban, manakala pihak yang satu lagi (menuju ke bandar dariCheras dan Seremban), masih ditutup," kata seorang pegawai.
Banjir kilat di  Taman Danau Kota 
Sementara itu, maklumat terkini bahawa banjir kilat yang melanda Jalan Tun Razak,berkata sedalam kira-kira satu meter sebelumnya, telah berkurangan kepada kira-kira 1 kaki kira-kira 7:00 dan jelas untuk lalu lintas. sumber-nst.com

6 ulasan:

jobmall berkata...

nampaknya kalau kereta terpakai yang dari kl kene check betul betul mana tahu kereta dan terselam air dah

MalizaMah berkata...

tingkatkan perairan....
boleh mengurangkan banjir....

Jendela Hati berkata...

oh cik ct, mmg teruk jem arini, sampai sakit kepala di buatnya

Suzie berkata...

Nasib baik tak ke KL tapi ke Puchong .Panas kat sana tapi bila sampai rumah kat Bangi hujan lebat betul....

mz berkata...

lepas kajang.. KL plak.. lepas ni ape la plak kan?

mz berkata...

lepas kajang.. KL plak.. lepas ni ape la plak kan?