Jumaat, 16 Mac 2012

Trailer & Sinopsis Filem Hanya Aku Cinta Kau Seorang @ Super Duper Lover

Satu lagi filem keluaran Metrowealth Pictures (MIG akan ditayangkan di pawagam pada 21 Jun 2012. Filem bertajuk (H.A.C.K.S) Hanya Aku Cinta Kau Seorang @ Super Duper Lover dilakonkan oleh Airel Zafril, Nuremy Ramli serta dibantu Fezrul Khan dan Shima Anuar. Filem ini adalah arahan Ahmad Rusli Muhammad Khadr yang mengangkat tema romantik komedi. Untuk pengetahuan semua filem ini adalah terbitan MIG yang ke-64.

Sinopsis Hanya Aku Cinta Kau Seorang

Mengisahkan seorang wanita yang bernama MURNI yang sedang dalam kembara mencari ‘soulmate’. Murni dipaksa oleh kawan baiknya, MUKHLIS dan STACY untuk mencari teman lelaki di dalam sebuah laman sesawang ‘Meet Soulmate’. Walaupun Murni tidak mempercayai lelaki yang dikenali di dalam internet, namun kerana paksaan dia menurut.

Murni sebenarnya menyukai Mukhlis, sahabat sehidup sematinya tetapi kecewa kerana dia menyangka Mukhlis homoseksual yang sedang bercinta dengan AYIM. Dengan galakan dari Mukhlis dan Stacy, Murni akhirnya menemui seorang lelaki bernama IQWAL. Murni menyenangi Iqwal, namun satu insiden telah menyebabkan Murni tersalah anggap yang Iqwal juga seorang homoseksual.

Murni merasa sangat kecewa dan berputus asa terhadap lelaki, apatah lagi apabila dia mengetahui tentang kecurangan FELIX, suami Stacy. ZIZI, adik kepada Iqwal bersungguh-sungguk menjejaki Murni untuk menjelaskan perkara yang sebenarnya kerana dia mengetahui yang abangnya telah jatuh cinta pada Murni. Ketika inilah Ayim pula tampil dan menjelaskan pada Murni yang Mukhlis sebenarnya bukan songsang seperti yang disangkakan oleh Murni selama ini. Mukhlis amat mencintai Murni namun dia tak mahu berterus terang kerana dia takut akan kehilangan Murni.

Bagi yang minat dengan Airel Zafril boleh lah menonton filem ini. Jangan lupa juga filem 7 Petala Cinta yang sedang di tayangkan di pawagam.1 ulasan:

Unknown berkata...

pasti menarik!!!

+++++

jom kunjung blog saya. harap ade hubungan dua hala dari gang-gang gerila penulisan kreatif ni...
dengan rendah diri dan rendah hati, mengundang tuan/puan ke blog saya. tinggal2kan lah jejak atau komen di mana-mana

http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/soledad.html


zul a.k.a sam banjamin
(pengasas gerila penulisan kreatif)