Ahad, 8 April 2012

Sinopsis Drama Komedi Paan Paiz TV3-Lakonan Zalif & Zahiril

Mengisahkan Paan dan Paiz berkawan baik sejak kanak-kanak. Hubungan mereka berdua sangat erat dan jarang berenggang walaupun sudah meningkat dewasa. Paan seorang yang malas, loyar buruk dan suka menjawab. Berlainan pula kawan baiknya, Paiz seorang yang kacak, bergaya dan rajin.
Paan Paiz di TV3

Paiz memulakan kerjayanya sebagai arkitek tetapi Paan masih tidak mempunyai pekerjaa tetap. Mereka tinggal bersama dan sering melakukan aktiviti bersama pada waktu lapang. Paan terkejut apabila Paiz bercadang untuk berkahwin. Paan turut menjadi marah kerana Paiz berahsia dengannya. Siapakah bakal isteri Paiz itu?

Paan mula menyiasat. Satu kejutan demi satu kejutan berlaku dan kejutan akhir adalah yang paling mengejutkan Paan. Dia tidak menyanka bahawa wanita yang akan merampas kawan baiknya ialah adik perempuannya sendiri, Dira.

Bimbang akan kehilangan kawan karibnya selepas Paan berumah tangga, Paan yang besifat keanak-anakan itu sengaja menimbulkan pelbagai masalah walaupun Paiz bakal memperisterikan adiknya. Dira mula rimas dengan sikap abangnya yang asyik memerap di rumah tanpa membuat apa-apa. Paiz dan Paan asyik bersama dengn aktiviti harian mereka dan jarang meluangkan masa bersama Dira.

Bagi mendapatkan kembali suaminya, Dira telah mengikut nasihat Kak Leha untuk mencari jodoh untuk Paan dengan harapan Paan cepat kahwin dan pindah dari rumah mereka. Apakah rancangan Dira akan berhasil?

Drama komedi terbaru berjudul Paan Paiz ini diterbitkan Radius One Sdn. Bhd. menampilkan barisan pelakon yang semakin meningkat naik, Zalif Sidek dan Zahiril Adzim, selain Sari Yanti, Noryati Taib dan Razak Ahmad.

Bakal bersiaran selama 13 episod, jangan ketinggalan menyaksikan buah tangan terbaru daripada pengarah berbakat besar, Shahrulezad Mohd mulai 11 April ini, setiap Rabu jam 10 malam menerusi TV3.1 ulasan:

adam narzuan berkata...

mcm best jer citer ni...